FoodisGood

לחם שיפון • מתכון ללחם בריאות מעולה

לחם השיפון הביתי הזה קליל ומוצלח, עם מרקם רך מבפנים וציפוי פריך שמתפצח בפה. לחם שיפון יכול להיות מאוד ורסטילי – החל מכיכר עם פירות ואגוזים, לשיפון מחמצת קלאסי ועד לפומפרניקל הכהה והצפוף (אחד מהלחמים האהובים עלינו, מתכון יעלה ממש בקרוב) שהוא למעשה סוג של לחם שיפון. היום נתרכז בגרסה הקלילה ביותר של לחם השיפון, כזה שהכי מתאים לכריכים מפקנים אבל הוא עדין, קל ומהיר הכנה.

קצת על לחם שיפון וקמח שיפון

קמח שיפון
הוא סוג של קמח העשוי מגרגרי שיפון. זוהי אלטרנטיבה בריאה לקמח חיטה, מכיוון שהוא עשיר יותר בסיבים וחומרים מזינים. לקמח שיפון יש גם אינדקס גליקמי נמוך יותר, מה שאומר שהוא אינו גורם לעלייה ברמות הסוכר בדם. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים עם סוכרת או הפרעות סוכר אחרות בדם. בנוסף ליתרונות הבריאותיים שלו, קמח שיפון נותן למאפים טעם ומרקם ייחודיים. לחמים העשויים מקמח שיפון צפופים ועשירים יותר מאלה העשויים מקמח חיטה, ויש להם טעם מעט אגוזי. מסיבות אלה, קמח שיפון הופך פופולרי יותר ויותר בקרב אופים ביתיים.

לחם שיפון
לחם שיפון הוא פשוט לחם שעשוי מקמח שיפון. לשיפון יש טעם אדמתי וצריך לדעת להשתמש בו, לרוב, שימוש יתר בקמח שיפון עלול להפוך את הלחם ליותר מידי צפוף וכבד, אבל בשילוב עם קמחים אחרים לחם השיפון הופך להיות אחד הלחמים הטעימים ביותר.

מתכון ללחם שיפון מוצלח, אוורירי וטעים במיוחד

לחם שיפון עשוי לרוב עם תוספות כמו אגוזים ואבקת קקאו, המוסיפות צבע וטעם. ניתן להוסיף גם זרעי קימל לטעם ייחודי עוד יותר.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות מים חמימים, מחולק
  • 1 כף דבש
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1-1.5 כוסות קמח לחם
  • 1-1.5 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח שיפון מלא

הוראות הכנה:

  1. בקערת מערבל עם וו לישה, מערבבים מעט 1/2 כוס מים חמימים ודבש, ואז מפזרים את השמרים על המים ומניחים אותם למשך 5 דקות.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים את שאר המים, המלח, השמן, קמח הלחם, הקמח המלא וקמח השיפון ולשים במהירות בינונית-נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד. (*הערה: מתחילים עם הכמות הנמוכה יותר של הקמחים הרשומים במתכון , ואז מוסיפים עוד לפי הצורך).
  3. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה ולשים 8-10 דקות עד שהבצק חלק ואינו נדבק יותר לדפנות הקערה.
  4. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת קלות ומכסים במגבת. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד להכפלת נפחו, כשעה וחצי.
  5. כשהבצק תפח, מעבירים למשטח עבודה נקי. נותנים לו לנוח 5 דקות, ואז מעצבים אותו לכיכר ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים עוד שעה עד להכפלת הנפח שוב.
  6. כשהבצק קרוב להכפלת נפחו, מחממים את התנור ל-220 מעלות. חורצים את הבצק בסכין חדה כדי ליצור צורת איקס מלמעלה. פותחים את התנור וזורקים כמה קוביות קרח לתחתית,. זה ייצור אדים שיהוו את הבסיס לקרום הנהדר של הלחם.
  7. אופים 30 דקות עד לקבלת ציפוי חום זהבהב.

*שימו לב: לקמח שיפון יש תכולת גלוטן נמוכה יותר מקמח רגיל, ולכן בדרך כלל ייקח לו קצת יותר זמן לתפוח מאשר לחמים אחרים.

עוד לחמים בריאים בהכנה ביתית:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.