מתכון ללחם כוסמין ביתי מעולה שתמיד מצליח

על ידי ציפי ששון  ,

מתכון קל וטעים ללחם בריא מקמח כוסמין, לחם כוסמין מוצלח שניתן לשדרג בקלות עם אגוזים, חמוציות או זרעי פשתן. ניתן להקפיא ולהפשי בכל עת. מתאים לצמחוניים, טבעוניים וסוכרתיים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • 2-3 כיכרות לחם

מצרכים למתכון

1 קג' קמח כוסמין

2 כפיות שמרים יבשים

2 כפיות שטוחות מלח

2 כפות שמן זית

3 כפות סילאן טבעי / דבש

250 מ'ל מים חמימים

תוספות אופצונליות

1/3 כוס חמוציות או צימוקים

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

זרעי פשתן

הוראות הכנה

בקערת המיקסר נלוש את כל חומרי הלחם לבצק אחיד, יש להכניס כל מצרך לפי סדר המצרכים הכתוב.

נלוש היטב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע.

נכסה את הבצק ונתפיח למשך שעה.

נלוש שנית חזק ונוציא את האוויר מהבצק.

ניצור 2-3 כיכרות לחם ונעביר לתבנית לחם ארוכה.

נניח להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הלחמים בתנור חם במשך 30-40 דקות.

נוציא מהתנור, נצנן ונחתוך לפרוסות.

להקפאת הלחם יש להכניסו לשקית נייר עם פיסת נייר סופג בשקית לספיגת הלחות.

אין כמו קמח כוסמין

>> למדריך המלא לעבודה עם קמח כוסמין + מתכונים מעולים

בריא: לחמי כוסמין הם לחמים בריאים, טעימים ורכים. לחם מקמח כוסמין מומלץ לאלו הרוצים להפחית בגלוטן ובסוכרים.

קליל: לחם מקמח כוסמין אינו כבד כמו מקמח מלא, בעצם, קמח הכוסמין הוא קמח קליל שניתן להתחבר למרקמו בקלות, גם אם אתם רק מתחילים.

לא רק לחם: מקמח כוסמין ניתן להכין מגוון רחב מאוד של מאפים, החל מעוגיות, לחמניות, מאפינס ואפילו פסטה כוסמין!

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

דוד שוהם

24/08/2017

שלום. 250 מ”ל מים על קילו קמח נראה לי מעט מידי. הכנתי את המתכון כמה פעמים, ובכל פעם היה צורך להוסיף עוד מים לכ500-600 מ”ל.
מעניין אם זו טעות דפוס במתכון או שהקמח שלי אוהב לשתות הרבה מים..

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00