
מתכון ללחם כוסמין ביתי מעולה שתמיד מצליח
על ידי ציפי ששון לחם ומאפים, מתכונים בריאים
מתכון קל וטעים ללחם בריא מקמח כוסמין, לחם כוסמין מוצלח שניתן לשדרג בקלות עם אגוזים, חמוציות או זרעי פשתן. ניתן להקפיא ולהפשי בכל עת. מתאים לצמחוניים, טבעוניים וסוכרתיים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
20 דקות
35 דקות
55 דקות
- 2-3 כיכרות לחם
מצרכים למתכון
1 קג' קמח כוסמין
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות שטוחות מלח
2 כפות שמן זית
3 כפות סילאן טבעי / דבש
500 מ'ל מים חמימים
תוספות אופצונליות
1/3 כוס חמוציות או צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
זרעי פשתן
הוראות הכנה
בקערת המיקסר נלוש את כל חומרי הלחם לבצק אחיד, יש להכניס כל מצרך לפי סדר המצרכים הכתוב.
נלוש היטב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע.
נכסה את הבצק ונתפיח למשך שעה.
נלוש שנית חזק ונוציא את האוויר מהבצק.
ניצור 2-3 כיכרות לחם ונעביר לתבנית לחם ארוכה.
נניח להתפחה נוספת של כ-40 דקות.
נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הלחמים בתנור חם במשך 30-40 דקות.
נוציא מהתנור, נצנן ונחתוך לפרוסות.
להקפאת הלחם יש להכניסו לשקית נייר עם פיסת נייר סופג בשקית לספיגת הלחות.
אין כמו קמח כוסמין
>> למדריך המלא לעבודה עם קמח כוסמין + מתכונים מעולים
בריא: לחמי כוסמין הם לחמים בריאים, טעימים ורכים. לחם מקמח כוסמין מומלץ לאלו הרוצים להפחית בגלוטן ובסוכרים.
קליל: לחם מקמח כוסמין אינו כבד כמו מקמח מלא, בעצם, קמח הכוסמין הוא קמח קליל שניתן להתחבר למרקמו בקלות, גם אם אתם רק מתחילים.
לא רק לחם: מקמח כוסמין ניתן להכין מגוון רחב מאוד של מאפים, החל מעוגיות, לחמניות, מאפינס ואפילו פסטה כוסמין!

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
דוד שוהם
שלום. 250 מ"ל מים על קילו קמח נראה לי מעט מידי. הכנתי את המתכון כמה פעמים, ובכל פעם היה צורך להוסיף עוד מים לכ500-600 מ"ל.
מעניין אם זו טעות דפוס במתכון או שהקמח שלי אוהב לשתות הרבה מים..