הוא מכיל סיבים תזונתיים, דגנים שונים וויטמינים רבים כגון ויטמין B ומינרלים חיוניים לגוף. לכן, לרוב לחם מלא יהיה יקר יותר מלחם מחיטה רגילה. אבל על איכות לא מתפשרים, במיוחד כשאפשר להכין את הלחם האיכותי הזה לבד לגמרי. הכנו לכם 2 מתכונים ללחם מקמח מלא, האחד קלאסי והשני לחם יוגורט מלא.
מתכון: לחם מלא ביתי קלאסי
מצרכים
- 2 ורבע כוסות קמח חיטה מלאה
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- ביצה טרופה
- ¼ כוס קמח מלא לקימוח
אופן ההכנה
- נערבב קמח, שמרים וסוכר בקערה גדולה עם מים, שמן, וביצה. נוסיף מלח ונערבב שוב
- נטרוף את התערובת במהירות למשך 2 דקות ונוסיף בהדרגה ¼ כוס קמח לבן עד לקבלת בצק.
- נניח את הבצק על משטח מקומח, נלוש 50 סיבובים ונניח בצד לעשר דקות מכוסה במגבת.
- נעצב את הבצק לצורת כיכר לחם ונניח בתבנית לחם.
- כעת נכסה במגבת ונניח את התבנית במקום חמים למשך 35 דקות על מנת שהבצק יתפח במעט מעל לגובה התבנית.
- נחמם תנור ל-190 מעלות ונאפה את הלחם למשך 30 דקות.
איך נדע שהלחם מוכן?
- לרוב הלחם מוכן כאשר הוא מקבל מרקם קראנץ' וצבע מוזהב. ניתן לבדוק זאת ע"י הקשה קלה בעזרת מזלג או כפית בתחתית הכיכר – אם הצליל חלול, הלחם שלכם מוכן!
מתכון: לחם יוגורט מלא ללא שמרים
אם תהיתם איך אפשר לשדרג את הלחם שלכם, הנה טוויסט מרענן – היוגורט יוסיף ללחם מרקם עשיר ומיוחד והסילאן יעניק לו טעם עמוק יותר.
מצרכים
- 450 גרם קמח מלא, ועוד קצת לקישוט
- 75 גרם תערובת זרעים (שומשום, חמניות, פשתן זהוב ודלעת)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף סילאן
- 150 מ"ל ביו-יוגורט טבעי, מעורבב עם 450 מ"ל עם מים
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה.
- נערבב קמח, קמצוץ מלח, זרעים וסודה לשתייה בקערה גדולה עד לקבלת שכבה אחידה.
- בקערה נפרדת נערבב היטב את הסילאן עם תערובת היוגורט והמים עד למרקם אחיד.
- נאחד את המצרכים הרטובים עם המצרכים היבשים עד לקבלת בצק.
- נניח את הקערה בצד ל-5 דקות על מנת שהנוזלים יספגו יותר טוב בבצק.
- נניח את הבצק על משטח מקומח קלות ונגלגל לכדי כיכר ברוחב 18 ס"מ.
- נעביר את הכיכר לתנור ונאפה למשך 30 דקות.
עוד לחמים בריאים שכדאי להכין: