FoodisGood

פיתות שיבולת שועל זריזות על המחבת

הנה חלופה בריאה וסופר מוצלחת לפיתות מקמח רגיל – מתכון להכנת פיתות מפנקות משיבולת שועל (אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן להכנת פיתות ללא גלוטן). הפיתות הללו הן רעיון מעולה לארוחת בוקר או ערב בריאה, משביעה וטעימה!

זמן עבודה: 10 דקות | 5-6 פיתות בינוניות

מצרכים:

  • 100 גרם שיבולת שועל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 100 מ"ל חלב / חלב שיבולת שועל
  • 1 ביצה
  • תרסיס שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  1. את שיבולת השועל והמלח מערבבים עד לקבלת סמיכות שדומה לבצק. מערבבים פנימה את אבקת האפייה והפלפל.
  2. בקערה נפרדת טורפים יחד את החלב וביצה אחת.
  3. מערבבים את התערובת הרטובה לתוך היבשה, עד לאיחוד יסודי.
  4. מרססים שמן על מחבת טפלון ומחממים על אש בינונית.
  5. מוזגים למחבת כ-2 כפות מהבלילה ומטגנים כ-2 דקות או עד שהופיעו כמה בועות והפיתה תפחה קלות ואז משתמשים במרית כדי להפוך את הפיתה, ממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומוציאים.
  6. מגישים עם ביצה מטוגנת, סלק מבושל קצוץ, אבוקדו פרוס, פטרוזיליה טרייה, גבינת פטה או כל תוספת מלוחה אחרת שאוהבים.

עוד מתכוני שיבולת שועל בריאים וטעימים:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.