FoodisGood

אורז ירוק מלא בעשבי תיבול • מתכון קל ומהיר

הנה מנה קייצית ומרעננת שתהיה התוספת שלכם לקיץ הקרוב – אורז ירוק עם המון עשבי תיבול, שום ובצל. מנה סופר קלה להכנה, מקורית וטעימה שקל להכין ותתאים בול לארוחות הצהריים של אמצע השבוע. בתאבון.

זמן עבודה: 10 דקות | 5 סועדים

מצרכים:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • כף שמיר קצוץ
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. את האורז שוטפים היטב ומשרים בקערה עם מים קרים ומלח.
  2. מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום, כמון וכורכום ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את הירק הקצוץ ומטגנים עוד חצי דקה.
  5. מסננים את האורז ממי המלח ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב.
  6. מוסיפים מים רותחים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
  7. מבשלים את האורז עם מכסה על להבה נמוכה למשך 20 דקות, מכבים את הגז ומשאירים מכסה לחמש דקות נוספות
  8. מסירים את המכסה ונותנים לאדים לצאת, מערבבים בעדינות עם מזלג ומשאירים חצי מכוסה עד להגשה.

הערות, שינויים ושדרוגים לאורז ירוק

  • את עשבי התיבול ניתן לקצוץ יחדיו במעבד מזון כדי להפוך את הכנת האורז ליותר קלה ומהירה.
  • לא אוהבים שמיר? אפשר כמובן לוותר עליו, האורז יצא נהדר גם בלעדיו.
  • להכנת אורז ירוק סופר מרענן הוסיפו מעט עלי נענע קצוצים לירק, זה ייתן לאורז ניחוח וטעם מצוין.
  • לאורז ירוק חריף ניתן להוסיף לסיר חצי פלפל ירוק חריף קצוץ, יש לשים לב לחריפות הפלפל כדי לא לקבל אורז חריף מידי. את הפלפל מוסיפים בזמן הוספת המים לסיר.

עוד מתכוני אורז מיוחדים

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.