הנה מנה קייצית ומרעננת שתהיה התוספת שלכם לקיץ הקרוב – אורז ירוק עם המון עשבי תיבול, שום ובצל. מנה סופר קלה להכנה, מקורית וטעימה שקל להכין ותתאים בול לארוחות הצהריים של אמצע השבוע. בתאבון.
זמן עבודה: 10 דקות | 5 סועדים
מצרכים:
- 3 כפות שמן
- 2 כוסות אורז בסמטי הודי
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- כף שמיר קצוץ
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
- את האורז שוטפים היטב ומשרים בקערה עם מים קרים ומלח.
- מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים את השום, כמון וכורכום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הירק הקצוץ ומטגנים עוד חצי דקה.
- מסננים את האורז ממי המלח ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
- מבשלים את האורז עם מכסה על להבה נמוכה למשך 20 דקות, מכבים את הגז ומשאירים מכסה לחמש דקות נוספות
- מסירים את המכסה ונותנים לאדים לצאת, מערבבים בעדינות עם מזלג ומשאירים חצי מכוסה עד להגשה.
הערות, שינויים ושדרוגים לאורז ירוק
- את עשבי התיבול ניתן לקצוץ יחדיו במעבד מזון כדי להפוך את הכנת האורז ליותר קלה ומהירה.
- לא אוהבים שמיר? אפשר כמובן לוותר עליו, האורז יצא נהדר גם בלעדיו.
- להכנת אורז ירוק סופר מרענן הוסיפו מעט עלי נענע קצוצים לירק, זה ייתן לאורז ניחוח וטעם מצוין.
- לאורז ירוק חריף ניתן להוסיף לסיר חצי פלפל ירוק חריף קצוץ, יש לשים לב לחריפות הפלפל כדי לא לקבל אורז חריף מידי. את הפלפל מוסיפים בזמן הוספת המים לסיר.