הנה גיוון מעניין לאורז שלכם – אורז תרד! הוא קל להכנה, מלא בוויטמינים ומשמש כתוספת בריאה ומרעננת לכל ארוחה. מגישים לצד המון לימון ונהנים.
מתכון לאורז תרד
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 400 גרם עלי תרד טריים, קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף אבקת מרק (אופציה)
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
הוראות הכנה:
- מחממים בסיר שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ – 3 דקות, עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים אורז ועלי התרד ומטגנים 3 דקות נוספות.
- מוזגים מים רותחים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
- מכבים את האש, משאירים 5 דקות מכוסה ומגישים.
בתאבון!