FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז בסמטי: מתכון מושלם + 3 מתכונים לשדרוג האורז הרגיל

איך מכינים אורז בסמטי בדרך הנכונה? מתכון לאורז בסמטי מנצח!

מצרכים:

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים 2 כפות שמן כחצי דקה.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב בעזרת כף עץ. ממשיכים בערבוב וטיגון האורז על להבה בינונית כדקה.
  3. מנמיכים ללהבה נמוכה ובזהירות מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל לפי טעם אישי ומערבבים היטב.
  4. מביאים את המים לרתיחה, מכסים עם מכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  5. מבשלים את האורז 15-20 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז רך.
  6. לאחר בישול האורז, פותחים את מכסה הסיר ומניחים לאדים להתאדות כ-3 דקות.
  7. מערבבים בעדינות במזלג, להפרדת גרגרי האורז.

מתכונים משודרגים עם אורז בסמטי

אורז בסמטי עם תפוחי אדמה

תבשיל אורז עם תחתית תפוחי אדמה מעט שרופים. במקור התבשיל הוא תבשיל פרסי אך השימוש באורז בסמטי משנה אותו במעט. תוספת מוצלחת לשולחן חג או לשבת.

אורז בסמטי אדום

אורז אדום הוא בעצם אורז המתובל ברסק עגבניות ותבלינים נוספים. את האורז מכינים ממש כמו אורז רגיל, רק שמוסיפים לו את הטאץ' הסופי שמקנה לו את צבעו האדום ואת הטעם העשיר. אז איך עושים את זה?

למתכון >> אורז אדום

מתכון לאורז בסמטי עם גזר ובצל

תוספת מעולה לכל ארוחה, מתכון לאורז עם גזר ובצל עם אפשרות להכנת אורז צהוב, לתוספת צבע וטעם למנה המושלמת. מעולה להגשה לאורחים, בחגים ושבתות.

דילוג לתוכן