אורז עם גזר ובצל • מתכון מנצח
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, תוספות
תוספת מעולה לכל ארוחה, מתכון לאורז עם גזר ובצל עם אפשרות להכנת אורז צהוב, לתוספת צבע וטעם למנה המושלמת. מעולה להגשה לאורחים, בחגים ושבתות.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
10 דקות
20 דקות
30 דקות
- 8 סועדים
מצרכים למתכון
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
4 כפות שמן זית
2 בצלים, מקולפים וקצוצים
4 גזרים, מקולפים ומגורדים
½ כפית אבקת מרק
1 גבעול פטרוזיליה קצוץ
מלח פלפל לפי טעם
כפית כורכום (לאורז צהוב עם גזר)
הוראות הכנה
מחממים 3 כפות שמן ובו מטגנים את האורז.
מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים למשך 20 דקות.
מכבים את האש ומערבבים מעט את האורז.
בסיר נפרד מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים בצל וגזר ומבשלים למשך 4 דקות עד שקיפות והתרככות הבצל.
מוסיפים את האורז לסיר עם התערובת, מתבלים במלח, פלפל, כורכום ואבקת מרק, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך 8 דקות.
מורידים מהאש, מערבבים מעט, ומגישים בקישוט פטרוזיליה מעל.
2 דירוגים וחוות דעת
גבי פיימן
הכנתי עם אורז עגול בלי אבקת מרק יצא ממש ממש טעים
שרית
היי
לא יותר פשוט לטגן בצל + גזר, להוסיף אורז, להמשיך עוד טיגון, להוסיף מים + תבלינים ולתת להכל להתבשל בשקט עד שהאורז יהיה מוכן?