אורז עם גזר ובצל • מתכון מנצח

על ידי FoodisGood  , , , ,

תוספת מעולה לכל ארוחה, מתכון לאורז עם גזר ובצל עם אפשרות להכנת אורז צהוב, לתוספת צבע וטעם למנה המושלמת. מעולה להגשה לאורחים, בחגים ושבתות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 8 סועדים

מצרכים למתכון

2 כוסות אורז בסמטי

4 כוסות מים

4 כפות שמן זית

2 בצלים, מקולפים וקצוצים

4 גזרים, מקולפים ומגורדים

½ כפית אבקת מרק

1 גבעול פטרוזיליה קצוץ

מלח פלפל לפי טעם

כפית כורכום (לאורז צהוב עם גזר)

הוראות הכנה

מחממים 3 כפות שמן ובו מטגנים את האורז.

מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים למשך 20 דקות.

מכבים את האש ומערבבים מעט את האורז.

בסיר נפרד מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים בצל וגזר ומבשלים למשך 4 דקות עד שקיפות והתרככות הבצל.

מוסיפים את האורז לסיר עם התערובת, מתבלים במלח, פלפל, כורכום ואבקת מרק, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך 8 דקות.

מורידים מהאש, מערבבים מעט, ומגישים בקישוט פטרוזיליה מעל.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

גבי פיימן

21/06/2019

הכנתי עם אורז עגול בלי אבקת מרק יצא ממש ממש טעים

שרית

11/01/2018

היי
לא יותר פשוט לטגן בצל + גזר, להוסיף אורז, להמשיך עוד טיגון, להוסיף מים + תבלינים ולתת להכל להתבשל בשקט עד שהאורז יהיה מוכן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00