אורז אדום: מתכון בסיסי, עם עוף וגם טבית עירקי

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

יש אורז ויש אורז אדום. הסיבה שאנחנו אוהבים אותו כל כך היא בגלל שהוא טעים ומאוד פשוט להכנה. מאחר ואורז הוא המצרך הכי בסיסי בעולם, יש אינספור מתכונים ואפשרויות להכנת מנות אורז מפוארות ומשביעות במיוחד.

איך מכינים אורז אדום?

אורז אדום הוא בעצם אורז המתובל ברסק עגבניות ותבלינים נוספים. את האורז מכינים ממש כמו אורז רגיל, רק שמוסיפים לו את הטאץ’ הסופי שמקנה לו את צבעו האדום ואת הטעם העשיר. אז איך עושים את זה?

מצרכים

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה קלופה וקצוצה
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • קצת פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי
  • 4 כוסות מים רותחים
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר ובו מטגנים את הבצל למשך 2-3 דקות, עד להזהבה.
  2. מוסיפים רסק עגבניות, עגבנייה קצוצה ותבלינים וממשיכים לטגן למשך 4 דקות נוספות.
  3. כעת מוסיפים את האורז, 4 כוסות מים רותחים, ממליחים מעט ומערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  5. מבשלים את האורז בסיר למשך 20 דקות.
  6. מכבים את האש ומשאירים את המכסה לעוד כ-3 דקות, פותחים מכסה ומצננים מעט לפני ההגשה.



מתכוני אורז אדום משודרגים

אז עכשיו כשאתם מכירים את המתכון הבסיסי, תרשו לנו להציע כמה מתכונים מעניינים עם טוויסט

אורז אדום עם עוף

מגיסתי העירקית למדתי הרבה מאוד מתכונים לתבשילים מוצלחים, אבל האורז הזה ישאר במשפחה לעוד הרבה שנים. תבשיל אורז אדום עם עוף בו האורז מתבשל במים של העוף וזה בעצם הסוד לאורז אדום מעולה. מתכון מושלם לשישי בצהריים.

על ידי FoodisGood

טבית עירקי – אורז אדום ועוף

את הטבית העירקי מכינים בסיר אחד, מעט מאוד עבודה, 12 שעות על פלטה ומוכן! טבית עירקי של אורז אדום ועוף - הכי פשוט, הכי טעים! ניתן להכין גם עם בשר.

על ידי FoodisGood

אורז אדום עירקי עם פול ירוק

אורז אדום עם פול ירוק בסיר אחד - תבשיל עירקי נוסף שלמדתי מחמתי שהיו לה ידי זהב במטבח. מכינה בעיקר בחורף.. סוג האורז המומלץ למנה: אורז בסמטי.

על ידי FoodisGood

שיתוף

תגובה אחת

  1. יעל דרזנר :

    טעים טעים טעים!!!
    הכנתי אורז אדום עם עוף הילדים פשוט טרפו!!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *