הכנת פוקצ'ה
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
הפוקצ'ה היא לחם איטלקי קריספי מבחוץ ורך מבפנים. לפוקאצ'ות ניתן להוסיף מגוון רחב של ירקות החל מעגבניות, פלפלים, בשר ועד לירקות אנטיפסטי.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_column_text]
לישה
את בצק הפוקצ'ה יש ללוש, והרבה! לישת הבצק חשובה להתפתחות סיבי הגלוטן שמעניקים לפוקצ'ה מרקם אוורירי. ניתן ללוש את הבצק ידנית או בעזרת מיקסר.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_column_text]
התפחה
את בצק הפוקצ'ה יש להתפיח במקום חמים למשך שעה-שעתיים ולא יותר. להתפחה ארוכה – ניתן להתפיח את בצק הפוקצ'ה במקרר למשך הלילה (7-8 שעות).
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_column_text]
שמרים
את השמרים מומלץ לשמור מפני שמן או מלח, זה פוגם בתפקודם. השמרים אוהבים סביבה חמה. לפני שתוסיפו כל מצרך אחר לקמח, ערבבו אותו היטב עם השמרים.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_column_text]
אבן שמוט
אבן השמוט היא כלי מצוין לאפיית פוקאצ'ות ופיצות. את האבן מחממים לפני הכנסת הפוקצ'ה לתנור והיא עוזרת לאפיית הפוקצ'ה מלמעלה ותורמת לגובה לומרקם.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]שתפו את העמוד עם חברים:
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]