FoodisGood

עדשים שחורות: בישול, יתרונות בריאותיים ו-3 מתכונים

לא סתם אומרים ששחור זה מרזה, מסתבר שזה בריא וגם טעים! עדשים שחורות הן קטנות אבל עם סגולות גדולות, בצבען השחור והמיוחד הן מהוות תוספת מרעננת למנה.

העדשים השחורות לא דורשות השריה וניתן לבשל איתן כמעט הכל ובמהירות – מתבשילים עד לסלטים ומרקים. מכיוון שהעדשים השחורות מכילות כמות גדולה של ברזל, הן לעתים משמשות כמנה עיקרית אצל צמחוניים וכמקור לויטמין B12 ועוד.

איך מבשלים עדשים שחורות

לפני שנתחיל לחשוב על המנה הראשונה שנכין, קודם נלמד איך מבשלים עדשים שחורות וכמה זה בעצם פשוט.

מה צריך?

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 כוסות מים

איך מכינים?

  1. תחילה נסנן את העדשים בעזרת מסננת על מנת להיפטר מלכלוך.
  2. נשטוף את העדשים תחת זרם מים קרים וננקה היטב.
  3. נשפוך עדשים ומים לסיר קטן-בינוני ונוסיף קמצוץ מלח.
  4. נכסה ונביא לרתיחה, כשרותח נוריד את הלהבה לבינונית-נמוכה ונערבב בהדרגה למשך 25 דקות.
  5. העדשים מוכנות כאשר הן רכות.

טיפים חשובים לבישול עדשים שחורות

הוסיפו מים בעת הצורך: במידה והעדשים התייבשו אך עדין לא מוכנות מספיק, ניתן להוסיף מים בהתאם. שימו לב שהמים מכסים את העדשים בדיוק בשכבה מעל, אך יש להיזהר לא להגזים עם כמות המים אחרת זה יכול לפגוע בערכים התזונתיים שמכילות העדשים .

זמן הבישול: שימו לב שלא בישלתם את העדשים יתר על המידה. העדשים מתרככות כשהן מוכנות אך לשוב לשים לב שלא עברתם את השלב הזה וריככתי את העדשים מידי עד לכדי עיסה.

הוסיפו תבלינים לטעם: לעדשים טעם טבעי עם ארומה משלו לכן ניתן להוסיף לסיר תבלינים או ירוקת כמו סלרי ובצל שיוסיפו לעדשים טעם וריח מוסף.

מתכונים מעולים עם עדשים שחורות

סלט עדשים ובטטה
סלט עשיר במינרלים וחלבון עם תוספת בטטה מתוקה, מצוין בתור ארוחת ערב קלה ומשביעה או במשך היום, מתאים גם לצמחוניים בתור תחליף לארוחה בשרית.

סלמון אפוי על מצע עדשים
ארוחה מלאה בוויטמינים וברזל וטעם בלתי נשכח. מתכון פשוט להכנת סלמון אפוי עם עדשים שחורות ליום בריא ומלא באנרגיה.

קציצות עדשים בתנור
מנת פתיחה נהדרת או נשנוש כך סתם באמצע היום , קציצות עדשים שחורות שמזכירות את הבית. טעימות ומלאות בברזל, מצוינות לצמחוניים.

יתרונות בריאותיים

העדשים השחורות מלאות בחלבון צמחי, בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים והרשימה עוד ארוכה. תמצתנו עבורכם את מה שחשוב לדעת על עדשים שחורות.

רמת כולסטרול תקינה
העדשים מכילות כמות גדולה של סיבים מסיסים אשר מסייעים לשמירה על רמת כולסטרול תקינה בדם. ניתן למנוע מחלות לב רבות ע׳י שמירת לחץ דם נמוך ועורקים נקיים.

הקלה על מערכת העיכול
סיבים תזונתיים הנמצאים בעדשים מסייעים במניעת עצירות ומחלות עיקול נוספות ותורמים לתחושת שובע ועבודה תקינה של מערכת העיקול.

רמת סוכר מאוזנת
בנוסף ליתרונות הסיבים המסיסים, הם מעיטים את תהליך העיכול ומסייעים לאיזון רמות הסוכר בדם. מה שהופך את העדשים השחורות למנה מומלצת לסוכרתיים.

מקור לחלבון
מכל סוגי הקטניות והאגוזים, העדשים מדורגות במקום השלישי בכמות החלבון שהן מכילות. ליתר דיוק – 26 אחוזים מתוך קלוריות העדשים מכילים חלבון, מה שהופך את העדשים למקור מצוין לחלבון לצמחוניים.

שמירה על אנרגיה
העדשים מכילות סיבים ופחמימות מורכבות, מה שתורם לשמירה על רמות אנרגיה מאוזנות בגוף. בנוסף ניתן למצוא בעדשים ברזל אשר תורם למעבר תקין של חמצן בדם ושמירה על מטבוליזם וייצור אנרגיה.

ירידה במשקל
למרות שהעדשים מכילות כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים, וויטמינים וחלבון, הקלוריות שלהן נורא נמוכות והן כמעט ללא אחוזי שומן. כוס אחת שלמה של עדשים מבושלות מכילה 230 קלוריות לכל היותר, אך עדין מספקת תחושת שובע לאורך זמן.

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן