קציצות עדשים שחורות אפויות בתנור

על ידי אסנת לנקרי  , , ,

מתכון קל לקציצות עדשים שחורות טעימות ומזינות שגם ילדים אוהבים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • 10-15 קציצות

מצרכים למתכון

1 כוס עדשים שחורות לאחר לילה השרייה במים

1 בצל קצוץ

5 פטריות שמפיניון טריות

צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס פירורי לחם

ביצה טרופה

תבלינים: מלח, פלפל, כמון, צ'ילי גרוס, כורכום

הוראות הכנה

את העדשים, לאחר שעברו השרייה במים לילה שלם, נרתיח בסיר עם מים כ-10 דקות.

בינתיים נטגן במעט שמן בצל קצוף ופטריות פרוסות עד להזהבה.

נעביר את העדשים והבצל המטוגן לקערה ונצנן לטמפרטורת החדר.

במג'ימיקס נטחן יחדיו עדשים, בצל מטוגן ופטרוזיליה.

נוסיף פירורי לחם, ביצה ותבלינים. נחמם תנור ל-200 מעלות.

נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר קציצות עדשים על גבי התבנית.

נאפה את הקציצות בתנור חם עד להשחמה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

רוני

12/11/2018

מתכון מעולה! ניסיתי ונהנתי. אשמח לדעת האם יש קיצור דרך להשריית העדשים, לפעמים ספונטניות…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00