מתכון קינואה בצ'יק – 3 מצרכים | 25 דקות
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, תוספות
בישול קינואה לבנה הוא המהיר ביותר מבין 3 הסוגים, קינואה לבנה משתלבת נהדר במאכלים רבים כמו ממולאים, תבשילים, מרקים וכד’.. אז איך מבשלים קינואה בצורה הטובה ביותר? בדיוק כך:
מצרכים למתכון
2 כוסות מים / ציר מרק
1 כוס קינואה
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
מעבירים את הקינואה למסננת ושוטפים תחת ברז (ממש כמו אורז).
בסיר בינוני שמים את המים, המלח והקינואה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל המים נספגים (כ – 15 דקות בישול). הקינואה מוכנה כאשר כל הגרגרים הפכו מלבנים לשקופים.
מסירים את הסיר מהאש ונותנים לקינואה מנוחה של 5 דקות נוספות בתוך הסיר, מכוסה כמובן. במידה והקינואה עדיין מעט פריכה ניתן להחזיר אותה לבישול של כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים נעלמים.
לסיום, מתפיחים ומפרידים את הקינואה בעזרת מזלג.
אוהבים קינואה? אל תפספסו!
לומדים לבשל בריא בעזרת המדריכים הבאים: