זמן עבודה: 20 דקות | 4 מנות מרק גדולות
מצרכים:
- 500 גרם גרגירי חומוס מיובש שהושרו במים למשך הלילה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קטנות קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
- משרים את גרגרי החומוס לילה מראש.
- ממלאים חצי סיר במים ומוסיפים את החומוס, מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מבשלים כ-5 דקות ולאחר מכן מסננים את החומוס במסננת.
- מחממים מעט שמן זית בסיר הלחץ או בסיר על אש גבוהה.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים חומוס יחד עם 2 ליטר מים.
- מבשלים בלחץ גבוה במשך 20 דקות או מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 2-3 שעות על הכיריים (תלוי כמה רך אתם רוצים את החומוס).
- מוסיפים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
- מוודאים שיש מספיק מים שמכסים את החומוס, במידה ולא הוסיפו עוד קצת.
- מבשלים על אש בינונית ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהמרק מסמיך (לוקח בערך 30 דקות).
- מוסיפים את מיץ הלימון והאורגנו ומגישים.
כמה טיפים למרק חומוס מושלם
מומלץ להשתמש בחומוס מיובש ולא מקופסאות שימורים, אומנם זה דורש הרבה זמן בישול והשרייה למשך לילה אבל כדי להגיע למרקם סמיך מושלם צריך רתיחה איטית וערבול (ביוון גם משתמשים בהרבה שמן זית לקראת הסוף כדי להסמיך את המרק) *בישול שמן זית על אש בינונית למשך 30 דקות לפחות נותן למרק או לתבשיל מרקם סמיך מכיוון שהוא מתמזג באיטיות עם המים.
ישנה גם הדרך המהירה יותר והיא בישול גרגרי החומוס בסיר לחץ כ-30 דקות עד לריכוך, אך החיסרון בבישול בסיר לחץ הוא שלא נגיע למרקם הסמיך. אז אם אתם מחליטים להכין את מרק החומוס היווני הזה בסיר לחץ, וודאו שאתם מבשלים באיטיות ללא מכסה למשך 30 דקות לפחות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
יש שאריות? הכינו קצת חומוס! מרק החומוס היווני הזה עשוי מאותם המרכיבים להכנת חומוס (חוץ מהאורגנו) ואפשר בקלות לערבב את השאריות יחד עם קצת טחינה, מעט לימון נוסף ושן שום טרי ולהפוך את זה בקלות לחומוס טעים. (על כל 250 גרם חומוס מוסיפים 60 מ"ל טחינה)