FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מאפה יווני מושלם עם תרד וגבינת פטה

Spanakopita הוא מאפה יווני טעים במיוחד שעשוי משכבות של בצק פילו פריך ומילוי תרד וגבינת פטה. את המאפה מגישים עם סלט גדול, זיתים ועגבניות טריות.

מתכון לפשטידת תרד יוונית

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: כשעה

מצרכים:

לשבכת בצק פילו:

  • 1 חבילת מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה.
  • 1 כוס שמן זית

למילוי התרד:

  • 450 גרם עלי תרד
  • 2 צרורות עלי פטרוזיליה קצוצים דק (ללא הגבעול)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 ביצים
  • 300 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 2 כפיות שמיר קצוץ
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 160 מעלות ומשמנים תבנית בגדול 23*33 ס"מ, בשמן זית תחתית ודפנות.
  2. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ועלי תרד ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך.
  3. מסירים מהאש, נפטרים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט.
    (אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים היטב, סוחטים את העלים וקוצצים דק).
  4. מעבירים את התרד לקערה גדולה, מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.

להרכבת המנה:

  1. מוציאים את הפילו מהאריזה ומניחים על גבי משטח העבודה, בין שתי מגבות מטבח לחות (אך לא רטובות), על מנת שלא יתייבשו בזמן ההכנות.
  2. מניחים 2 דפי פילו על גבי התבנית, כך שהם מכסים תחתית ודפנות ובולטים מעט החוצה. מברישים בשמן זית.
  3. מניחים 2 דפים נוספים מעל, מברישים בשמן וממשיכים כך עד שהכנתם 5 שכבות דפי פילו אחד על השני, בולטות מכל צדדי התבנית. משמנים גם את השכבה העליונה.
  4. יוצקים את בלילת התרד על דפי הפילו ומשטחים.
  5. מקפלים את שולי דפי הפילו כלפי פנים ומברישים בשמן.
  6. מניחים מעל 2 דפי פילו נוספים, כך שיכסו את התבנית בלבד, מברישים שמן.
  7. ממשיכים עד שעשיתם שימוש בכל דפי הפילו.
  8. בעזרת המברשת דוחפים בעדינות את קצוות דפי הפילו בדפנות התבנית ומברישים בנדיבות שמן מעל.
  9. מסמנים עם סכין חדה בשכבת הבצק העליונה את גודל המנות הרצוי, מבלי להגיע למילוי התרד.
  10. מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.
    בתאבון!

עוד מתכוני תרד נפלאים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *