ארוחת בוקר, צהריים או ערב – זה לא באמת משנה מתי, שקשוקה תמיד מתקבלת בברכה, בעיקר אם היא חמה עם גבינה נמסה. מתכון מהיר וקל להכנת שקשוקה תרד – שקשוקה ירוקה עם גבינת פטה, עגבניות, ואיך לא – תרד.
מתכון: שקשוקה תרד מנצחת
מצרכים לשקשוקה במחבת גדולה
- 3 כפות שמן זית
- 8 עגבניות חתוכות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- 4 שיני שום כתושות
- ¼ כפית תבלין כוסברה טחונה
- 1 כפית מלח
- 280 גרם תרד
- 2 כפיות מיץ לימון
- 6 ביצים
- פלפל שחור טחון
- גבינת פטה לפיזור
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל בשמן זית על אש בינונית תוך כדי ערבוב עם פלפל חריף ומבשלים למשך 8 דקות עד להתרככות.
- מוסיפים למחבת עגבניות, שום, כוסברה ומלח ומבשלים לעוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לתערובת את התרד עם מיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה,מכסים ומבשלים לעוד 10 דקות עד להתרככות של התרד.
- בעזרת כף מעץ מפרידים את התערובת ויוצרים חורים קטנים על מנת למקם את הביצה.
- שוברים את הביצה ושופכים בעדינות לתוך המרווח אותו פינינו בתערובת, כך עם כל שאר הביצים.
- מגבירים את הלהבה לבינונית-גבוהה, מכסים ומבשלים למשך 5 דקות עד שחלבון הביצה מוכן אבל החלמון נא.
- מכבים את האש, מפזרים קצת פלפל שחור וגבינת פטה מגורדת עם כוסברה ומגישים חם – מומלץ להגיש עם חלה מתוקה או לחם מלא.
זו לא ארוחת שקשוקה מושלמת בלי לחם לטבילה, הנה כמה מהלחמים המומלצים ביותר:
כדאי לדעת – על היתרונות הבריאותיים של התרד: העלים הירוקים והטעימים הללו נחשבים לסופר פוד – התרד עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו כן, יש בו יתרונות בריאותיים רבים, החל משיפור הראייה, חיזוק העצמות, חיזוק השרירים, מניעת הזדקנות ועוד..
כדאי לשמור! מתכון לשקשוקה אמיתית (ועוד 5 המלצות חמות)