FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שקשוקה תרד עם סלרי וגבינת פטה

שקשוקה תרד היא הגרסה הסופר בריאה למנה האהובה הזאת, והיא גם המנה הכי מומלצת לאוהבי התרד כי היא באמת שמה את התרד במרכז ונותנת לנו ליהנות מהמרקם והטעם הייחודיים שלו! משלבים את עלי התרד הטריים עם סלרי, בצל, גבינת פטה וביצים ומקבלים מנה סופר מוצלחת לכל מטרה.

*שימו לב: כדאי לשמור! מתכון לשקשוקה אמיתית (ועוד 5 המלצות חמות)

מתכון: שקשוקה תרד מנצחת

מצרכים:

  • 400 גרם עלי תרד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1/4 כוס שמנת לבישול 10%
  • 4 כפות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 ביצים
  • 100 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי התרד היטב ואז מניחים על נייר סופג להתייבש. לאחר שהתייבש, חותכים את עלי התרד לרצועות ארוכות ודקות.
  2. מחממים שמן זית על מחבת רחבה, על להבה בינונית, מטגנים בצל עד שהוא מזהיב ואז מוסיפים את השום והסלרי הפרוס לעוד דקה נוספת.
  3. מוסיפים למחבת את עלי התרד, מערבבים ומאדים את התרד במשך 7 דקות עד שהעלים מצטמצמים.
  4. כעת מוסיפים למחבת שמנת, מים, מלח ופלפל. מערבבים ומכסים את המחבת.
  5. מבשלים את בסיס השקשוקה בין 10-15 דקות עם מכסה, על להבה נמוכה, עד שאנחנו רואים שהנוזלים הצטמצמו יפה.
  6. זה הזמן להוסיף את הביצים – בעזרת כף עץ יוצרים גומות בתוך השקשוקה ומניחים כל ביצה בגומה.
  7. מפזרים מעל לשקשוקה את קוביות הפטה, סוגרים מכסה ומבשלים למשך 7 דקות על אש בינונית.
  8. זהו – השקשוקה מוכנה! מגישים עם טחינה, סלט טרי, לחם ביתי וזיתים כמובן. בתאבון!

השלימו את הארוחה עם המתכונים הבאים:

כדאי לדעת – על היתרונות הבריאותיים של התרד:

העלים הירוקים והטעימים הללו נחשבים לסופר פוד – התרד עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו כן, יש בו יתרונות בריאותיים רבים, החל משיפור הראייה, חיזוק העצמות, חיזוק השרירים, מניעת הזדקנות ועוד..

דילוג לתוכן