FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טחינה • מתכון בסיסי + שדרוגים מומלצים

למדו איך להכין רוטב טחינה במרקם קרמי במיוחד! זו הטחינה הטובה ביותר עם מעט מליחות, חריפות וחמיצות בדיוק באיזון הטעמים המושלם. כל מה שצריך זו קערה ומטרפה ותוכלו ליהנות מטחינה ביתית מדויקת ומוצלחת. אז איך מכינים טחינה? לפניכם המתכון המלא

זמן עבודה: 10 דקות | קערה בינונית

מצרכים:

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 3/4 כוס מי קרח
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט כמון

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים שום ולימון.
  2. מוסיפים טחינה גולמית, מלח וכמון וטורפים יחדיו היטב.
  3. מתחילים להוסיף את המים, בכל פעם כף אחת, וטורפים היטב בין לבין.
  4. ממשיכים בהוספת המים עם לקבלת המרקם הרצוי: יותר מים – טחינה דלילה שיותר מתאימה כרוטב לסלט. פחות מים – טחינה סמיכה שמתאימה לניגוב.

הערות ושדרוגים להכנת טחינה מוצלחת

מי קרח: מה זה בכלל אומר? מי קרח הם בעצם מים מאוד קרים, מים קרים הכרחיים להכנת טחינה במקרם המושלם. הדרך הטובה ביותר להכין מי קרח היא פשוט למלא חצי כוס במים קרים ולהוסיף להם 3 קוביות קרח. נשתמש רק בחלק מהמים והקרח ישמור עליהם קרים.

לטחינה חריפה: החריפות של הטחינה מתקבלת בעיקר מהשום במתכון, אפשר להוסיף עוד 1-2 שיני שום כדי ליצור טחינה אקסטרה חריפה, אפשר להוסיף לטחינה המוכנה פלפל לבן ואפשר גם לטחון 2-3 פלפלי שיפקה יחד עם מיץ מרבע לימון ולהגיד מעל או לצד הטחינה.

לטחינה סגולה / ורודה (טחינה סלק) : הוסיפו לטחינה 1/2 כוס קוביות סלק מבושל וטחנו יחדיו בבלנדר עד למרקם הרצוי. אולי תצטרכו להוסיף קצת מים, זה בסדר.

לטחינה ירוקה (טחינה עשבי תיבול) : מוסיפים לבלנדר את הטחינה המוכנה וגם 1/4 צרור כוסברה + 1/4 צרור פטרוזיליה וטוחנים יחדיו למרקם הרצוי.

לטחינה כתומה (טחינה גזר) : הוסיפו לטחינה 1 גזר קלוף וחתוך וטחנו יחדיו בבלנדר עד למרקם הרצוי. אולי תצטרכו להוסיף קצת מים, זה בסדר.

המתכונים הכי טובים עם סלט טחינה

את הטחינה המוכנה אנחנו כבר יודעים שאפשר פשוט לנגב, אבל אפשר גם להגיש אותה כרוטב לסלט ולצד מאפים בשריים. מה עוד אפשר להגיש עם טחינה? אלו המתכונים הכי מוצלחים:

1. כרובית בטחינה

סלט כרובית בטחינה שמשתלב מצוין בכל ארוחה! בין אם מדובר בשולחן השבת או סתם ארוחת ערב או בוקר מושקעת. לפניכם מתכון לסלט כרובית בטחינה הכי טעים שיש – כרובית בתנור שיוצאת פריכה ומתובלת + טחינה במרקם חלק ומושלם.

למתכון >> כרובית בטחינה

2. חציל בטחינה

השילוב של חציל וטחינה הוא שילוב נצחי! סלט חציל קלאסי שכולם אוהבים ושישדרג לכם את הכריך בוודאות. את החצילים קולים בשלמותם בתנור, מה שהופך את כל הכנת הסלט למאוד פשוטה, כל אחד יכול!

למתכון >> סלט חצילים בטחינה

3. סינייה ( מאפה בשר וטחינה)

מתכון לסינייה קלאסית שהיא מנה עיקרית נהדרת, אותנטית ומשביעה עם טעמים מופלאים. מכינים בקלות בכמה צעדים פשוטים.

למתכון >> סינייה

דילוג לתוכן