FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סינייה בשר טחון עם טחינה וצנוברים

מאפה הסינייה הוא מאפה עסיסי שמשלב בשר טחון מתובל עם טחינה וצנוברים. מתכון לסינייה קלאסית שהיא מנה עיקרית נהדרת, אותנטית ומשביעה עם טעמים מופלאים. מכינים בקלות בכמה צעדים פשוטים.

מתכון לסינייה קלאסית

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: חצי שעה

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
  • 1 כוס טחינה מוכנה
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • שמן זית לשימון התבנית

לקישוט:

  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות ומשמנים בשמן זית תבנית 20 ס"מ עגולה.
  2. מטגנים במחבת בצל בשמן זית עד להזהבה.
  3. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטחים ומהדקים היטב.
  6. מניחים פרוסות עגבנייה על הבשר ושופכים בעדינות את הטחינה, כך שהיא תכסה את כל התבשיל.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהטחינה מקרימה.
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
    בתאבון!

עוד מנות טעימות עם בשר טחון:

  1. עלי סיגר ממולאים בבשר טחון
  2. קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה
  3. לחמניות ביתיות במילוי בשר ופטריות
דילוג לתוכן