FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

סלט ירקות ישראלי קלאסי הכי טעים שיש!

זה ה-מתכון לסלט ירקות ישראלי, מתכון מנצח לסלט הכי פופולרי שתמיד חייב להיות על שולחן הארוחה. אז איך מכינים סלט ירקות ישראלי ומה התיבול המנצח? המתכון לפניכם

מתכון לסלט ירקות קלאסי

זמן הכנה: 10 דק' | מספר מנות: 2
 
 מצרכים לסלט:
  • 2 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל
  • 1 גמבה
  • 5 עלי חסה גדולים (לא חובה אך משדרג מאוד)
  • 1/4 כרוב סגול (לא חובה אך משדרג מאוד)

מצרכים לרוטב:

  • 8-9 עלי כוסברה (אופציונלי)
  • מיץ מחצי לימון
  • רבע כוס שמן זית (3 כפות / 45 מ"ל)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל

* ניתן להכפיל כמויות.

הוראות הכנה:
  1. חותכים את הירקות והכרוב לקוביות ומעבירים לקערה.
  2. חותכים את עלי החסה לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
  3. מערבבים את השמן זית והלימון ושופכים על גבי הסלט, מערבבים היטב.
  4. את הכוסברה חותכים לחתיכות דקות ומפזרים מעל הירקות.
  5. מוספים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מערבבים היטב ומגישים!
    בתאבון!

עוד סלטים שבטח תאהבו:

טיפים ושדרוגים לסלט

  • כל תוספת ירק שאוהבים תעשיר את הסלט – כמו: חסה, עגבניות שרי, צנון, כרובית פטריות, כרוב, תפוח אדמה, גזר, סלק, בטטה וכו'.
  • ניתן להוסיף סוגי גבינות שאוהבים לתוך הסלט, כמו גבינה צהובה, בולגרית, פטה, מוצרלה וכו'.
  • הוספת עלים ירוקים כמו נענע, פטרוזיליה, מנגולד, תרד, בזיליקום תשדרג את המנה בכמה רמות (לא חייב לבוא על חשבון הכוסברה).
  • לטוויסט מיוחד ניתן להוסיף מתיקות כמו דבש, סוכר, סילאן, קינמון ואפילו סירופ מייפל.
  • ניתן להוסיף פירות מתוקים כמו:  תפוח עץ, מנגו, תותים, אפרסק, חמוציות, אגוזים, אגסים וכו'.
  • תוספות פופולריות נוספות לסלט ירקות – ביצה קשה וטונה.

עוד גרסאות לסלט ירקות

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *