כדאי לזכור – בשונה מפסטה יבשה, פסטה טרייה מתבשלת מאוד מהר, עניין של כמה דקות ולא יותר.
- מבשלים את הפסטה הטרייה בסיר גדול ורחב עם הרבה מים – 6 ליטר על כל קילו פסטה.
- ממליחים את המים בכ 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה, מיד לאר מכן מנמיכים ללהבה נמוכה.
- מבשלים 1-3 דקות ולא יותר!
- לבדיקה – מוציאים פסטה אחת בעזרת מזלג וטועמים את המרקם. המרקם הטוב ביותר הוא אל דנטה (פסטה רכה אך יציבה ואינה מתפרקת, מעט קשה בנשיכה)
3 הרטבים הכי פופולריים לפסטה טרייה
2. רוטב פסטו
מתכון מעולה לפסטה ברוטב פסטו שניתן להכין עם ממרח פסטו קנוי או ביתי. וגם – מתכון לממרח פסטו ביתי משגע.
3. רוטב בזיליקום ושמן זית
רוטב בזיליקום ושמן זית הוא אחד הרטבים הקלים להכנה. אמנם הוא פחות מתאים לילדים הבררנים, אבל הוא נהדר למבוגרים.
למתכון >> רוטב בזיליקום לפסטה.