רוטב פסטו לפסטה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר. הוא קל להכנה והטעם שלו משגע. מתכון מעולה לפסטה ברוטב פסטו שניתן להכין עם ממרח פסטו קנוי או ביתי. וגם – מתכון לממרח פסטו ביתי משגע.
מתכון: פסטה ברוטב פסטו
להכנת הרוטב
- 3 כפות ממרח פסטו ביתי או קנוי
- 50 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית
- 3 כפות שמנת לבישול (לא חובה אבל מוסיף המון)
- מלח ופלפל לפי הטעם
לפסטה
- חצי חבילת פסטה
- מים רותחים
- מלח גס
- כף שמן
להגשה
- עגבניות שרי
- פרמז'ן מגוררת
הכנת פסטה ברוטב פסטו
- תחילה נכין את הפסטה: בסיר גדול עם מים רותחים, מלח ושמן נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. נעביר למסננת – לא נשטוף את הפסטה, אנחנו רוצים לשמור על העמילן שלה.
- כעת נכין את הרוטב: בסיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) נמיס חמאה או נחמם שמן זית על להבה בינונית כ-2 דקות. נוסיף פסטו, שמנת, מלח ופלפל ונערבב מעט.
- נאחד את הרוטב עם הפסטה: כעת נוסיף את הפסטה לסיר, נגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
- הכי כדאי להגיש עם: עגבניות שרי וגבינת פרמז'ן מגוררת. בתיאבון..
עוד רטבים מעניינים לפסטה:
מתכון לממרח פסטו ביתי
אם אתם ממש רוצים להשקיע, תוכלו להכין ממרח פסטו ביתי בקלות. הנה מתכון מעולה לפסטו מוצלח שנשמר היטב למשך שבוע בצנצנת אטומה במקרר.
מה צריך?
- 1/2 כוס צנוברים
- 1 ורבע כוסות דחוסות של עלי בזיליקים ללא הגבעול (רק העלה)
- 3 שיני שום קלופות
- 1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
איך מכינים?
- מחממים מחבת רחבה (בלי שמן) ועליה קולים את הצנוברים ממש לכמה שניות. שימו לב – הצנוברים נשרפים בקלות יתרה, יש לקלות ממש מעט עד שהם מתחילים לשנות צבעם.
- למעבד המזון מוסיפים את כל מצרכי הרוטב, מלבד שמן הזית. טוחנים למרקם כמעט חלק, כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
- תוך כדי טחינה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית בקצב איטי ואחיד.
- הפסטו מוכן, העבירו אותו לצנצנת וצקו שכבה דקה של שמן זית מעל, זה יעזור לשימור טעמי הפסטו.