FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

דג סלמון ברוטב עגבניות חריף בסגנון מרוקאי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון לסלמון בסגנון מרוקאי מבושל בתוך רוטב עגבניות פיקנטי ועסיסי עם המון עשבי תיבול. מנה סופר מומלצת לשבת לצד חלה טרייה. המתכון מעולה למי שרוצה ליהנות מדג בסגנון מרוקאי שקל מאוד להכין.

מתכון לסלמון ברוטב עגבניות

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 4 חתיכות פילה סלמון מופשר

למרינדה:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף בזיליקום טרי
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה
  • 1 כף כוסברה טרייה
  • 1 כפית מלח גס

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום חריף חתוך לעיגולים (אופציה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה:

מכינים את המרינדה:

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.
  2. מכניסים את הדג למרינדה ומברישים משני הצדדים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשלב ההוספה לרוטב.

להכנת הרוטב:

  1. מחממים במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הבצל.
  2. כשהבצל מזהיב מוסיפים שום כתוש, עגבניות קצוצות, פלפל חריף, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. במידת הצורך מוסיפים מים לרוטב.

להרכבת המנה:

  1. מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה ומניחים בזהירות את נתחי הדג.
  2. בעזרת כף יוצקים רוטב על הדג, כך שיהיה מכוסה היטב ברוטב.
  3. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית – נמוכה כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן.
  4. מעבירים בזהירות לקערת הגשה, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים מומלצים עם דג סלמון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email