הסביצ'ה מגיע אלינו היישר מפרו, הלא הוא המאכל הלאומי של פרו! הסביצ'ה מורכב מדג נא המושרה בלימון ומלח ובתוספת שלל ירקות. בעזרת המתכון הבא תלמדו להכין סביצ'ה סלמון מרענן במיוחד עם טוויסט של אבוקדו!
מתכון לסביצ'ה סלמון
מצרכים:
- 100 גרם דג סלמון נקי מעור
*אל תזרקו את העור תוכלו להכין ממנו סלמון סקין מעולה! - כף פטרוזיליה קצוצה
- חצי בצל סגול קצוץ דק דק
- 5 גבעולי עירית קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- רבע כפית מלח
- חצי אבוקדו גדול – חתוך לקוביות
הוראות הכנה:
- מטפלים בסלמון: חותכים אותו לקוביות קטנות בעובי זרת ומניחים בקערה.
- מוסיפים לקערת הסלמון פטרוזיליה, בצל סגול, עירית, מיץ לימון ומערבבים.
- מוסיפים מלח, מתחילים מרבע כפית ואחר כך מוסיפים עוד בהתאם לטעם אישי.
- כעת מוסיפים את שמן הזית והאבוקדו ומערבבים.
- טועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים.
בתאבון!
הערות לסביצ'ה מושלם:
- ניתן להכין את הסביצ'ה מסלמון או מהדגים הבאים: לוקוס / טונה אדומה. אפשר גם לשלב מספר סוגי דגים.
- את התיבול יש להכין ממש לפי הסדר – יש להקפיד לשים קודם לימון ומלח ורק לאחר מכן את שמן הזית כדי שלא יפריע ללימון והמלח לכבוש את הסלמון למידה הרצויה בסביצ'ה.
- אם מכינים את הסביצ'ה ולא מגישים על המקום המרקם ישתנה והדג יתרכך, כדי להכין סביצ'ה מבעוד מועד יש להכין את הסלט עצמו ללא התיבול ורק לפני ההגשה לערבב עם התיבול (לימון, מלח ושמן זית).