FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך מכינים סלמון סקין פריך? מדריך הכנה בתנור/בטיגון

את המונח "סלמון סקין" כולנו מכירים מהתפריט במסעדת הסושי האהובה עלינו, אבל ידעתם שאפשר להכין אותו בקלות בבית? סלמון סקין פריך הוא התוספת המושלמת לרול סושי ביתי והוא מאוד קל להכנה. מתאים גם כתוספת פריכה למוקפץ.

מתכון לסלמון סקין פריך

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 200 גרם עור של דג סלמון
  • 2 כפות מלח
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות שמן שומשום
  • רוטב סויה להגשה

הוראות הכנה:

  1. לפני הכל שוטפים את עור הסלמון היטב, מסירים את כל בשר הדג ומוודאים שאין קשקשים.

לגרסה מטוגנת:

  1. פורסים את העור לרצועות ארוכות בעובי של 1 ס"מ ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים מלח, מערבבים ומניחים בצד ל 10 דקות.
  3. מנערים את העור ממלח עודף ומנגבים היטב בנייר סופג.
  4. במחבת בינונית, מחממים שמן בגובה של כ – 2 ס"מ, לחום בינוני ומוסיפים שמן שומשום.
  5. מטגנים את עור הסלמון מספר דקות, עד שהעור הופך פריך ושחום מעט. מערבבים מידי פעם.
  6. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מקררים מעט.

לגרסה האפויה:

  1. מחממים תנור ל – 205 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את עור הסלמון לרצועות עבות, מייבשים היטב בנייר סופג ומניחים על תבנית האפייה.
  3. מורחים שמן על כל חתיכה ומפזרים מלח.
  4. מניחים נייר אפייה מעל ומניחים תבנית נוספת, כך שתיווצר מעין משקולת.
  5. אופים במשך 15 דקות ומוציאים בעדינות ממגש האפייה.

להגשה:

  1. מגישים עם רוטב סויה או כל רוטב אחר שאוהבים.
    בתאבון!

מתכונים נוספים לארוחת סושי מושלמת:

דילוג לתוכן