טופו במשרה • 3 מרינדות מעניינות לטופו

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הטופו המוכר בקרבת כל חובב אוכל צמחוני וטבעוני באשר הוא, עשוי מחלב סויה וקיים במגוון מרקמים. במרקמו הנוקשה, עשוי הטופו להוות תחליף למנה “בשרית” ולהגיע בצורת שניצל או תוספת למוקפצים. הטופו במרקמו הרך – המשי, ימצא יותר בסלטים ומנות קרות. היום נדבר על הטופו בצורתו הכי טעימה – קוביות!

כך תשרו ותכינו את הטופו במרינדה

  1. פותחים את חבילת הטופו וחותכים אותה לרצועות.
  2. לאחר מכן חותכים את הרצועות לקוביות ומכניסים לקערה גדולה.
  3. מתבלים את הטופו במרינדה הרצויה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות – רצוי ללילה שלם, כך תיספג המרינדה בטופו בצורה הטובה ביותר.
  4. מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומשמנים בכף שמן צמחי.
  5. זורקים כמחצית מכמות הטופו למחבת ומטגנים במשך 5 דקות, עד לקבלת צבע שחום מעט.
  6. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על כל צד למשך 3 דקות לפחות.
  7. כך עושים עם שאר כמות הטופו, נזהרים שלא יישרף ומגישים חם.



3 מרינדות טופו שחייב להכיר

הסוד לכל מנה מוצלחת הוא ללא ספק הרוטב. אם הצלחתם לפצח את הרוטב המושלם, אין אחד שלא ילקק את האצבעות. הנה כמה סוגי מרינדות מנצחות שישדרגו לכם את הארוחה בכמה דקות בלבד.

מרינדת טריאקי מתוקה

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס סילאן
  • ½ לימון סחוט
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • קמצוץ ג’ינג’ר

3 רשימות שכל טבעוני חייב להכיר:

מרינדת צ’ילי חריף

  • 1 כוס רוטב צ’ילי חריף
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ לבן
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית ג’ינג’ר טחון

מרינדת ברביקיו מעושנת

  • ½ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס סילאן
  • ½ כוס רוטב ברביקיו
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור



עוד אורחות צהריים טעימות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *