FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף ברוטב שום ודבש • מנת מסעדות מנצחת

מנת מסעדות אהובה במיוחד – מתכון לעוף ברוטב דבש ושום! מתכון מעולה להכנת מנת עוף מיוחדת לארוחת צהריים, מומלץ להגיש לצד אורז לבן. הרוטב מתאים להכנת חזה עוף, פרגיות וגם להכנת כנפיים או עוף בתנור.

מצרכים:

  • חצי קילו חזה עוף או פרגית (חתוך לקוביות קטנות בערך 1 ס"מ).
  • שמן לטיגון חצי עמוק במחבת
למרינדה:
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כפית רוטב סויה
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • ביצה
לציפוי:
  • 3 כפות קמח לבן
  • כף קורנפלור
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
לרוטב דבש ושום:
  • 2 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 4 כפות קטשופ
  • 2 כפות דבש

הוראות הכנה:

הכנות:

  1. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה מלח, פלפל שחור, רוטב סויה, מיץ לימון וביצה. מוסיפים את חתיכות העוף, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה.
  2. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קמח לבן, קורנפלור, מלח ופלפל. מערבבים ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן על אש נמוכה ומטגנים את שיני השום. מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק,  קטשופ ודבש, מערבבים היטב ומבשלים 3-4 דקות על אש נמוכה.

לטיגון:

  1. מעבירים את חתיכות העוף מהמרינדה לתערובת הציפוי, מצפים את חתיכות העוף היטב מכל הצדדים.
  2. במחבת בינונית עמוקה מחממים שמן חצי עמוק על אש בינונית, מכניסים את כל חתיכות העוף לשמן החם ומטגנים על אש גבוהה, עד להזהבה, כ-2 דקות.
  3. מנמיכים את האש ומטגנים 5-6 דקות נוספות.
  4. מוציאים את חתיכות העוף עם מצקת חורים ומעבירים לקערה, יוצקים את רוטב הדבש מעל ומערבבים היטב.
  5. מומלץ להגיש עם רוטב דבש ולימון. *כדאי לקשט שומשום מעל.

עוד מתכוני עוף מומלצים

דילוג לתוכן