FoodisGood

עוף בקארי: מתכון לחזה עוף ברוטב קארי ביתי

מנה נהדרת בניחוח וטעם מעולים – חזה עוף במשרה קארי וברוטב קארי, יחד עם אפונת שלג. מנת מסעדות פופולרית במיוחד.

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 45 דק'

כלים

  • קערה גדולה
  • סיר גדול
  • מחבת בינונית

מצרכים

לעוף במרינדת קארי:

  • 3 חתיכות חזה עוף גדולות  – חתוכות לקוביות
  • חלב קוקוס – 75 גרם
  • 2 שיני שום – מגורדות דק
  • ג'ינג'ר 5 ס"מ – מגורד דק
  • 1 כפית – אבקת צ'ילי אדום
  • 1 כפית – אבקת קארי
  • 1 כפית מלח
לרוטב קארי:
  • 2 כפות – שמן
  • 2 בצל בינוני – קצוץ
  • 3 שיני שום – מגורדות דק
  • ג'ינג'ר 5 ס"מ – מגורד דק
  • 1 כפית – חרדל
  • 1 כף – אבקת קארי
  • 1 כפית – כוסברה טחונה (התבלין)
  • 1 כפית – כורכום טחון
  • 800 גרם רסק עגבניות
  • 150 גרם – חלב קוקוס
  • 250 גרם – אפונה שלג קפואה או 100 גרם אפונה רגילה קפואה (אפשר גם לשלב)
  • צרור כוסברה טרייה
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

הכנת המרינדה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את חזה העוף עם חלב קוקוס, שום, ג'ינג'ר, אבקת צ'ילי, אבקת קארי ומלח. מערבבים היטב עד שחזה העוף מכוסה כולו במרינדה.
  2. מניחים את הקערה במקרר ונותנים לעוף לספוג את הטעמים למשך כ- 30 דקות.

הכנת רוטב הקארי:

  1. מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית.
  2. מוסיפים ירקות ותבלינים: בצל, ג'ינג'ר, חרדל ומבשלים למשך כ- 5 דק'.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, קארי, כוסברה וכורכום ומבשלים למשך דקה נוספות ואז מוסיפים את חלב קוקוס. מבשלים למשך כ- 20 דק' עד שהטעמים מתאחדים.

הכנת העוף:

  1. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-גבוהה.
  2.  מניחים את העוף מהמרינדה ומטגנים כל צד למשך כ- 2 דק'. 
  3. כאשר העוף משחים מוסיפים אותו לרוטב הקארי.

הכנת אפונת שלג:

  1. מוסיפים את אפונת השלג (או האפונה הרגילה) לרוטב הקארי עם העוף, ככאשר היא קפואה, ומבשלים כ-5 דק', עד לריכוך.
  2. מקשטים את המנה עם פטרוזיליה טרייה ומגישים לצד אורז בסמטי או לחם.
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *