מנה נהדרת בניחוח וטעם מעולים – חזה עוף במשרה קארי וברוטב קארי, יחד עם אפונת שלג. מנת מסעדות פופולרית במיוחד.
זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 45 דק'
כלים
- קערה גדולה
- סיר גדול
- מחבת בינונית
מצרכים
לעוף במרינדת קארי:
- 3 חתיכות חזה עוף גדולות – חתוכות לקוביות
- חלב קוקוס – 75 גרם
- 2 שיני שום – מגורדות דק
- ג'ינג'ר 5 ס"מ – מגורד דק
- 1 כפית – אבקת צ'ילי אדום
- 1 כפית – אבקת קארי
- 1 כפית מלח
לרוטב קארי:
- 2 כפות – שמן
- 2 בצל בינוני – קצוץ
- 3 שיני שום – מגורדות דק
- ג'ינג'ר 5 ס"מ – מגורד דק
- 1 כפית – חרדל
- 1 כף – אבקת קארי
- 1 כפית – כוסברה טחונה (התבלין)
- 1 כפית – כורכום טחון
- 800 גרם רסק עגבניות
- 150 גרם – חלב קוקוס
- 250 גרם – אפונה שלג קפואה או 100 גרם אפונה רגילה קפואה (אפשר גם לשלב)
- צרור כוסברה טרייה
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
הכנת המרינדה:
- בקערה גדולה מערבבים את חזה העוף עם חלב קוקוס, שום, ג'ינג'ר, אבקת צ'ילי, אבקת קארי ומלח. מערבבים היטב עד שחזה העוף מכוסה כולו במרינדה.
- מניחים את הקערה במקרר ונותנים לעוף לספוג את הטעמים למשך כ- 30 דקות.
הכנת רוטב הקארי:
- מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים ירקות ותבלינים: בצל, ג'ינג'ר, חרדל ומבשלים למשך כ- 5 דק'.
- מוסיפים רסק עגבניות, קארי, כוסברה וכורכום ומבשלים למשך דקה נוספות ואז מוסיפים את חלב קוקוס. מבשלים למשך כ- 20 דק' עד שהטעמים מתאחדים.
הכנת העוף:
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית-גבוהה.
- מניחים את העוף מהמרינדה ומטגנים כל צד למשך כ- 2 דק'.
- כאשר העוף משחים מוסיפים אותו לרוטב הקארי.
הכנת אפונת שלג:
- מוסיפים את אפונת השלג (או האפונה הרגילה) לרוטב הקארי עם העוף, ככאשר היא קפואה, ומבשלים כ-5 דק', עד לריכוך.
- מקשטים את המנה עם פטרוזיליה טרייה ומגישים לצד אורז בסמטי או לחם.