FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גיוזה עוף ממש כמו במסעדה

לפניכם מתכון לאחת המנות הראשונות הכי פופולריות במסעדות אסייתיות בישראל – גיוזה עוף ביתיים. מהבצק – עד המילוי! קיימות אפשרויות רבות למילוי גיוזה, הפעם נתמקד במילוי הקלאסי – ירקות ועוף.

זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: 60 דקות | 10 מנות

מצרכים:

לבצק גיוזה תוצרת בית:

  • 3 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית קורנפלור
  • קורט מלח
  • מים חמים

*ניתן להשתמש ב-10 דים סם קנויים

מילוי לגיוזה (עוף וירקות):

  • 200 גר' עוף טחון
  • 2 עלי כרוב סיני קצוצים דק
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים דק
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף קמח
  • 1/6 כפית מלח
  • ½ כף סוכר
  • 1/3 כוס מים

לרוטב להגשה:

  • רוטב סויה
  • צ'ילי גרוס

הוראות הכנה:

להכנת בצק הגיוזה:

  1. מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ומלח.
  2. יוצקים בהדרגה את המים החמים עד שמתקבל בצק חלק.
  3. נותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק ומשטחים אותו.
  5. קורצים עיגולי בצק בעזרת כוס ומרדדים עד שמתקבל בצק דק כמו גיליון נייר.

להכנת המילוי:

  1. מערבבים בקערה עוף טחון, כרוב קצוץ, כרישה קצוצה.
  2. מוסיפים שמן שומשום, רוטב סויה, קמח, מלח, סוכר ומים ומערבבים עד שמקבלים תערובת רכה ואחידה.

להכנת הגיוזה:

  1. לוקחים דף מילוי ומניחים במרכזו ככף מהתערובת.
  2. לאחר הנחת התערובת, מרטיבים את קצה הבצק במים ומקפלים לחצי עיגול
    (ניתן לקפל בצורה האופיינית לגיוזה על ידי יצירת קפלים בבצק).
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את הגיוזה ומטגנים עד שהחלק התחתון משחים.
  4. מוסיפים למחבת 2 כפות מים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כרבע שעה, עד שהמים מתאדים.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
  6. מגישים חפ לצד הרוטב, בתאבון!

עוד מהמטבח האסייתי

דילוג לתוכן