לפניכם מתכון לאחת המנות הראשונות הכי פופולריות במסעדות אסייתיות בישראל – גיוזה עוף ביתיים. מהבצק – עד המילוי! קיימות אפשרויות רבות למילוי גיוזה, הפעם נתמקד במילוי הקלאסי – ירקות ועוף.
זמן עבודה: 30 דקות | סה"כ: 60 דקות | 10 מנות
מצרכים:
לבצק גיוזה תוצרת בית:
- 3 כפות קמח לכל מטרה
- 1 כפית קורנפלור
- קורט מלח
- מים חמים
*ניתן להשתמש ב-10 דים סם קנויים
מילוי לגיוזה (עוף וירקות):
- 200 גר' עוף טחון
- 2 עלי כרוב סיני קצוצים דק
- 2 גבעולי כרישה קצוצים דק
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף קמח
- 1/6 כפית מלח
- ½ כף סוכר
- 1/3 כוס מים
לרוטב להגשה:
- רוטב סויה
- צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
להכנת בצק הגיוזה:
- מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ומלח.
- יוצקים בהדרגה את המים החמים עד שמתקבל בצק חלק.
- נותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
- מרדדים את הבצק ומשטחים אותו.
- קורצים עיגולי בצק בעזרת כוס ומרדדים עד שמתקבל בצק דק כמו גיליון נייר.
להכנת המילוי:
- מערבבים בקערה עוף טחון, כרוב קצוץ, כרישה קצוצה.
- מוסיפים שמן שומשום, רוטב סויה, קמח, מלח, סוכר ומים ומערבבים עד שמקבלים תערובת רכה ואחידה.
להכנת הגיוזה:
- לוקחים דף מילוי ומניחים במרכזו ככף מהתערובת.
- לאחר הנחת התערובת, מרטיבים את קצה הבצק במים ומקפלים לחצי עיגול
(ניתן לקפל בצורה האופיינית לגיוזה על ידי יצירת קפלים בבצק). - מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את הגיוזה ומטגנים עד שהחלק התחתון משחים.
- מוסיפים למחבת 2 כפות מים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כרבע שעה, עד שהמים מתאדים.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- מגישים חפ לצד הרוטב, בתאבון!