FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוף קונג פאו • עוף מוקפץ בסגנון סיני

תתכוננו להתאהב באחת ממנות העוף הכי טעימות שתטעמו! עוף קונג פאו הוא מוקפץ עוף פיקנטי ובין המנות הפופולריות ביותר בסין. מגישים לצד אורז לבן ונהנים בטירוף!

זמן עבודה: 20 דקות | 2 מנות

מצרכים:

לעוף:

  • 400 גרם חזה עוף פרפר
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 1 כף (10 גרם) רוטב סויה
  • 1 כפית (5 גרם) יין לבישול
  • 1 כף (10 גרם) מים
  • 1 כפית (5 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית (5 גרם) שמן שומשום

לרוטב:

  • 3 כפות (30 גרם) חומץ אורז שחור
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית (5 גרם) יין לבישול
  • 1 כף (10 גרם) רוטב סויה
  • 1 כפית (5 גרם) רוטב סויה כהה
  • 1 כפית (5 גרם) קורנפלור

לטיגון העוף:

  • 3 כפות שמן בישול
  • 1 כף (10 גרם) צ'ילי מיובש חצוי
  • 1 כפית (3 גרם) גרגירי פלפל סצ'ואן
  • 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים בגודל 1 ס"מ. השתמשו רק בחלק הלבן
  • 5 שיני שום קצוצות גס
    1 כף (10 גרם)
  • ג'ינג'ר קצוץ גס

לקישוט והגשה:

  • 60 גרם בוטנים קלויים
  • 1.5 כוסות אורז לבן מבושל

הוראות הכנה:

  1. חותכים את העוף לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ) ומניחים בקערה לקערה.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי העוף ומערבבים עד שכל הנוזלים נטמעים בעוף.
  3. מניחים בצד למשך 30 דקות.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב ומניחים בצד.
  5. מחממים ווק על אש גבוהה, יוצקים שמן ואז מכניסים את העוף.
  6. מקפיצים עד שהם מבושלים ב 80%.
  7. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
  8. לאותו הווק, מוסיפים צ'לי מיובש, פלפל סצ'ואן, בצל ירוק, שום וג'ינג'ר, מערבבים אותם עד שעולה ניחוח מהתבלינים.
  9. מחזירים את העוף המטוגן לווק ומקפיצים היטב.
  10. מערבבים שוב את הרוטב ושופכים לווק.
  11. מערבבים לציפוי אחיד של העוף.
  12. מכבים את האש ברגע שהרוטב מסמיך (הקפידו לא לבשל יתר על המידה).
  13. מערבבים פנימה את הבוטנים הקלויים.
  14. מעבירים לצלחת לצד האורז המבושל ומגישים.

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי

דילוג לתוכן