תתכוננו להתאהב באחת ממנות העוף הכי טעימות שתטעמו! עוף קונג פאו הוא מוקפץ עוף פיקנטי ובין המנות הפופולריות ביותר בסין. מגישים לצד אורז לבן ונהנים בטירוף!
זמן עבודה: 20 דקות | 2 מנות
מצרכים:
לעוף:
- 400 גרם חזה עוף פרפר
- קורט מלח
- קורט סוכר
- 1 כף (10 גרם) רוטב סויה
- 1 כפית (5 גרם) יין לבישול
- 1 כף (10 גרם) מים
- 1 כפית (5 גרם) קורנפלור
- 1 כפית (5 גרם) שמן שומשום
לרוטב:
- 3 כפות (30 גרם) חומץ אורז שחור
- 2 כפות (20 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית (5 גרם) יין לבישול
- 1 כף (10 גרם) רוטב סויה
- 1 כפית (5 גרם) רוטב סויה כהה
- 1 כפית (5 גרם) קורנפלור
לטיגון העוף:
- 3 כפות שמן בישול
- 1 כף (10 גרם) צ'ילי מיובש חצוי
- 1 כפית (3 גרם) גרגירי פלפל סצ'ואן
- 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים בגודל 1 ס"מ. השתמשו רק בחלק הלבן
- 5 שיני שום קצוצות גס
1 כף (10 גרם) - ג'ינג'ר קצוץ גס
לקישוט והגשה:
- 60 גרם בוטנים קלויים
- 1.5 כוסות אורז לבן מבושל
הוראות הכנה:
- חותכים את העוף לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ) ומניחים בקערה לקערה.
- מוסיפים את כל מרכיבי העוף ומערבבים עד שכל הנוזלים נטמעים בעוף.
- מניחים בצד למשך 30 דקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב ומניחים בצד.
- מחממים ווק על אש גבוהה, יוצקים שמן ואז מכניסים את העוף.
- מקפיצים עד שהם מבושלים ב 80%.
- מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
- לאותו הווק, מוסיפים צ'לי מיובש, פלפל סצ'ואן, בצל ירוק, שום וג'ינג'ר, מערבבים אותם עד שעולה ניחוח מהתבלינים.
- מחזירים את העוף המטוגן לווק ומקפיצים היטב.
- מערבבים שוב את הרוטב ושופכים לווק.
- מערבבים לציפוי אחיד של העוף.
- מכבים את האש ברגע שהרוטב מסמיך (הקפידו לא לבשל יתר על המידה).
- מערבבים פנימה את הבוטנים הקלויים.
- מעבירים לצלחת לצד האורז המבושל ומגישים.
