FoodisGood

מתכון: עוגת גבינה טבעונית במרקם קרמי מושלם

לעוגת גבינה יש כל-כך הרבה סגנונות, לפעמים היא אפויה, לעתים היא קרה, לפעמים היא משלבת קוקוס, לוטוס ועוד מגוון עצום של תוספות. אבל יש גרסה אחת, מיוחד במינה, לעוגה גבינה ללא גבינה כלל – המתכון המושלם לעוגת גבינה טבעונית במרקם אוורירי ומתוק במיוחד. כזאת שכולם אוהבים! אז איך מכינים אותה?

לבסיס העוגה

  • 350 גרם ביסקוויטים
  • 4 כפות שמן קוקוס

למילוי גבינה קשיו

  • 300 גרם אגוזי קשיו
  • 175 גרם גרגרי חומוס
  • 1 לימון סחוט
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס סירופ מייפל
  • 2 כפות טחינה
  • 400 מ"ל חלב קוקוס מפחית
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות סיידר תפוחים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה עגולה 23 ס"מ בעלת תחתית נשלפת בנייר אפייה שמתאים לצורת התבנית.
  3. מכניסים את הביסקוויטים עם שמן קוקוס לתוך בלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים.
  4. משטחים את שכבת הפירורים על גבי תבנית האפייה בצורה אחידה ומקפיאים לבינתיים.
  5. מכניסים את כל שאר מצרכי המילוי לתור בלנדר ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים מעל את הבלילה באחידות.
  7. מכניסים לתנור ואופים למשך שעה ו-10 דקות.
  8. כשהעוגה מוכנה מצננים אותה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מקררים במקרר למשך 5 שעות לפני ההגשה.

שאלות ותשובות

  • איך יודעים שהעוגה מוכנה? כשמסגרת העוגה אפויה וקשיחה יותר, כאשר מרכז העוגה רך ומעט תזוזתי.
  • חייב לאחסן במקרר? רצוי, אך במידה והשארתם את העוגה בטמפרטורת החדר לא יקרה לה שום דבר.
  • אם אין לי תבנית עם תחתית נשלפת? תקנו אחת! העוגה לא תוכל לצאת מהתבנית במידה ואין לכם תבנית מיוחדת.
  • במה אפשר לצפות את העוגה? שאלה נהדרת – אנחנו אוהבים מאוד לצפות עוגות בקצפת >> מתכון לקצפת טבעונית מעולה, וגם את ריבת התותים שלנו, ככה מכינים אותה >> ריבת תותים ביתית: מתכון פשוט

יש לנו מתכוני עוגות טבעוניות כל כך טובות שיגרמו ללקק את האצבעות. לא מאמינים?? הנה הם כאן:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן