לעוגת גבינה יש כל-כך הרבה סגנונות, לפעמים היא אפויה, לעתים היא קרה, לפעמים היא משלבת קוקוס, לוטוס ועוד מגוון עצום של תוספות. אבל יש גרסה אחת, מיוחד במינה, לעוגה גבינה ללא גבינה כלל – המתכון המושלם לעוגת גבינה טבעונית במרקם אוורירי ומתוק במיוחד. כזאת שכולם אוהבים! אז איך מכינים אותה?
לבסיס העוגה
- 350 גרם ביסקוויטים
- 4 כפות שמן קוקוס
למילוי גבינה קשיו
- 300 גרם אגוזי קשיו
- 175 גרם גרגרי חומוס
- 1 לימון סחוט
- 3 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות קמח
- ½ כוס סירופ מייפל
- 2 כפות טחינה
- 400 מ"ל חלב קוקוס מפחית
- ½ כפית מלח
- 3 כפות סיידר תפוחים
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה עגולה 23 ס"מ בעלת תחתית נשלפת בנייר אפייה שמתאים לצורת התבנית.
- מכניסים את הביסקוויטים עם שמן קוקוס לתוך בלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים.
- משטחים את שכבת הפירורים על גבי תבנית האפייה בצורה אחידה ומקפיאים לבינתיים.
- מכניסים את כל שאר מצרכי המילוי לתור בלנדר ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים מעל את הבלילה באחידות.
- מכניסים לתנור ואופים למשך שעה ו-10 דקות.
- כשהעוגה מוכנה מצננים אותה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מקררים במקרר למשך 5 שעות לפני ההגשה.
שאלות ותשובות
- איך יודעים שהעוגה מוכנה? כשמסגרת העוגה אפויה וקשיחה יותר, כאשר מרכז העוגה רך ומעט תזוזתי.
- חייב לאחסן במקרר? רצוי, אך במידה והשארתם את העוגה בטמפרטורת החדר לא יקרה לה שום דבר.
- אם אין לי תבנית עם תחתית נשלפת? תקנו אחת! העוגה לא תוכל לצאת מהתבנית במידה ואין לכם תבנית מיוחדת.
- במה אפשר לצפות את העוגה? שאלה נהדרת – אנחנו אוהבים מאוד לצפות עוגות בקצפת >> מתכון לקצפת טבעונית מעולה, וגם את ריבת התותים שלנו, ככה מכינים אותה >> ריבת תותים ביתית: מתכון פשוט
יש לנו מתכוני עוגות טבעוניות כל כך טובות שיגרמו ללקק את האצבעות. לא מאמינים?? הנה הם כאן: