FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בלי הרבה בלאגן

כשיש לכם חשק למתוק אבל לא מתוק מידי, עוגת תפוזים היא הפתרון המושלם לכך. אנחנו רוצים שתהיו מוכנים לכל אירוח, עם עוגת תפוזים טבעונית מעולה תוכלו לנצח את הכוס תה הבאה שלכם.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתי
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ⅓ כוס שמן
  • 1 כף גרדת תפוז
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח על לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים, שמן צמחי, גרדת תפוז, חומץ ותמצית וניל וטורפים את הכל יחד עד לבלילה אחידה.
  3. שופכים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה 26/24 ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. אופים את העוגה במשך 30 דקות, מצננים ל-10 דקות ומגישים.

לשדרוג העוגה:

אם בא לכם להכניס קצת עניין לעוגה, תוכלו לערבב חצי מכמות בלילת העוגה עם 3 כפות קקאו, כך בעצם תכינו עוגת שיש צבעונית.

אופן ההכנה:

  1. מעבירים חצי מכמות בלילת העוגה לקערה נפרדת
  2. מוסיפים 3 כפות קקאו ומערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בחום.
  3. זה הזמן להכין את הצורה: שופכים את הבלילה הבהירה לתבנית ומעליה שופכים את הבלילה הכהה, בעזרת שיפוד מערבבים מעט את 2 הבלילות ליצירת צורת השיש.
  4. אופים את העוגה לפי המתכון המקורי וזה הכל.

עוד מתוקים טבעוניים מתוקים

דילוג לתוכן