עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות • מתכון בטוח

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

כולנו אוהבים אותן והן תמיד יתקבלו בברכה – עוגיות שוקולד צ’יפס. הן אולי אחד הדברים הממכרים שיש, ברגע שלקחתם אחת, אי אפשר להפסיק. ואנחנו שואלים, למה להפסיק?

מתכון: עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות

מתכון טעים במיוחד לעוגיות טבעוניות. עוגיות שוקולד צ׳יפס פריכות וטעימות, מושלמות עם תה וקפה ובכל זמן נתון של היום להעלאת המורל. מצוינות לילדים ומומלצות עוד יותר למבוגרים.

מצרכים

  • ½ כוס שמן קוקוס לא מומס
  • 1 ורבע כוסות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס חלב קוקוס
  • ¼ כוס רסק פתוחים טבעי
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות שוקולד צ’יפס מריר

אופן ההכנה

  1. תחילה נחמם את התנור מראש ל-190 מעלות ונכין תבנית גדולה עם נייר אפייה.
  2. נערבב שמן קוקוס עם סוכר חום ותמצית וניל בקערה גדולה עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. נוסיף לתערובת חלב קוקוס ורסק תפוחים, נערבב היטב ונניח בצד.
  4. בקערה נפרדת נערבב קמח עם סודה לשתייה ומלח, נוסיף את התערובת לקערת המצרכים היבשים ונבחש היטב יחד עם השוקולד צ’יפס מריר עד לקבלת הבלילה.
  5. נשתמש בכף כדי ליצוק עוגיות על נייר האפייה, תוך כדי הקפדה על שמירת רווחים בין עוגייה לעוגייה למתן מקום לתפיחה.
  6. כעת נכניס תנור לאפיה למשך 10 דקות ולבסוף נצנן ל-5 דקות לפני ההגשה.



טיפים ושדרוגים לעוגיות מושלמות:

בלילה: במידה והבלילה יוצאת מעט דביקה ניתן להוסיף מעט קמח ואם הבלילה יוצאת יבשה ניתן להוסיף כף חלב קוקוס.

אחסון: ניתן לאחסן את העוגיות במקרר למשך שבועיים ובמקפיא מעל לחודש וליהנות מהעוגיות לעוד הרבה זמן.

תוספות: לשדרוג העוגיות ניתן להוסיף עדשים בטעם שוקולד מריר, מוסיף צבע וטעם לעוגייה ומושלם לילדים.

גודל: לעוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות ניתן להכפיל את כמות היציקה, במקום כף אחת – שתי כפות בלילה לעוגייה. כמובן שיש להקפיד על מרווח בין העוגיות בהתאם לגודלן.

עוד קינוח טבעוני מומלץ הוא גלילת תמרים ואגוזים. למה מומלץ? כי הוא טעים בטירוף, מלא באנרגיה, מאוד בריא ופשוט מהמם 🙂 צפו בסרטון להכנה הקינוח המעולה הזה:

עוד מתכונים מתוקים טבעוניים:

קטגוריות: טבעוני, כלליתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. בן :

    מתכון מצויין. ויתרתי על מחית התפוחים משום שלא היה בבית ועדיין יצאו עוגיות מושלמות במרקם ובטעם.
    תודה רבה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *