FoodisGood

מתכון: עוגת מוקה טבעונית מושלמת ליום-הולדת

עוגת מוקה חגיגית שהכי הכי מתאימה להכין ליום הולדת של מישהו אהוב! עוגה מרשימה, ללא אפייה, טבעונית ובריאה ב-3 שכבות של טעם נפלא.

זמן עבודה: 40 דקות | סה"כ: 2 שעות | תבנית: עגולה בקוטר 18 ס"מ.

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך (אפשר להשתמש גם באגוזי פקאן)
  • 2 תמרים ללא חרצנים או 2 כפות אגבה
  • 1 כפית קינמון

לקרם העוגה:

  • 1.5 כוסות אגוזי קשיו (שהושרו במים במשך 4 שעות או למשך הלילה)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2 כפיות וניל טהור
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 עד 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כפית לציטין סויה (לא חובה)

הוראות הכנה:

הכנת בסיס העוגה:

  1. ראשית, מרסקים היטב במעבד מזון את כל המרכיבים להכנת הבסיס עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים את הבצק בתבנית עגולה (18 ס"מ) ומשטחים בעזרת הידיים עד לקבלת משטח אחיד ויציב.

שכבת קרם וניל:

  1. מסננים את אגוזי הקשיו מהמים בהם הושרו ושמים אותם במעבד מזון או בבלנדר בעל עוצמה גבוהה יחד עם סירופ
    מייפל, תמצית וניל, לצד האגבה, מיץ לימון, שמן קוקוס מומס, קרם קוקוס ולציטין הסויה (לא חובה).
  2. מעבדים את כל החומרים היטב עד לקבלת קרם חלק.
  3. שופכים על הבצק שכבה דקה של קרם הווניל (יש להשתמש בכ – 1/3 מכמות הקרם).
  4. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כעשרים דקות.

שכבת קרם שוקולד:

  1. לקרם הוניל שנשאר מוסיפים את קקאו ואבקת קפה נמס ומעבדים שוב, עד לקבלת קרם שוקולדי חלק.
  2. את קרם השוקולד שופכים על גבי קרם הוניל ומחזירים את העוגה למקפיא לשעה לפחות.
  3. לקראת ההגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא ומניחים להפשיר כמה דקות, תיהנו!

עוד מתוקים טבעוניים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *