FoodisGood

מאפינס דובדבנים בריא • טבעוני וללא גלוטן

עונת הדובדבנים קצרה ואת המאפינס הזה אתם חייבים להספיק להכין כשהדובדבנים עוד מתוקים. מתכון נהדר שעושה שימוש ברכיבים טבעיים ובריאים. מתאים לטבעוניים, צמחוניים וגם ללא גלוטן.

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות קמח כוסמין (במקרה של רגישות לגלוטן אפשר להשתמש בקמח קינואה או קמח כוסמת)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 בננות בשלות בינוניות
  • ½ כוס דובדבנים שלמים (ניתן להשתמש גם באוכמניות)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/3 כוס סוכר קוקוס
  • 1 כף קמח פשתן + 3 כפות מים
  • ½ כוס חלב צמחי (כדאי להשתמש בחלב שקדים)
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בכוס את הקמח פשתן והמים ומניחים בצד למשך כמה דקות.
  3. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון.
  4. מערבבים היטב את החומרים הרטובים: תערובת הקמח פשתן, בננות, חלב צמחי, שמן קוקוס, מייפל ווניל.
  5. מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת היבשים תוך ערבוב מתמיד ולבסוף מוסיפים את הדובדבנים. מערבבים שוב להטמעת הדובדבנים בבלילת המאפינס.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס בגובה 3/4 השקע ואופים כ-20 דקות.
  7.   מעבירים את המאפינס למקרר למשך כמה דקות.
  8. מוציאים ונהנים. את המאפינס מאחסנים 24 שעות בטמפרטורת חדר או כ-3 ימים במקרר.
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *