עונת הדובדבנים קצרה ואת המאפינס הזה אתם חייבים להספיק להכין כשהדובדבנים עוד מתוקים. מתכון נהדר שעושה שימוש ברכיבים טבעיים ובריאים. מתאים לטבעוניים, צמחוניים וגם ללא גלוטן.
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות קמח כוסמין (במקרה של רגישות לגלוטן אפשר להשתמש בקמח קינואה או קמח כוסמת)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון
- 2 בננות בשלות בינוניות
- ½ כוס דובדבנים שלמים (ניתן להשתמש גם באוכמניות)
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/3 כוס סוכר קוקוס
- 1 כף קמח פשתן + 3 כפות מים
- ½ כוס חלב צמחי (כדאי להשתמש בחלב שקדים)
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בכוס את הקמח פשתן והמים ומניחים בצד למשך כמה דקות.
- בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון.
- מערבבים היטב את החומרים הרטובים: תערובת הקמח פשתן, בננות, חלב צמחי, שמן קוקוס, מייפל ווניל.
- מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת היבשים תוך ערבוב מתמיד ולבסוף מוסיפים את הדובדבנים. מערבבים שוב להטמעת הדובדבנים בבלילת המאפינס.
- יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס בגובה 3/4 השקע ואופים כ-20 דקות.
- מעבירים את המאפינס למקרר למשך כמה דקות.
- מוציאים ונהנים. את המאפינס מאחסנים 24 שעות בטמפרטורת חדר או כ-3 ימים במקרר.