נשנוש מתוק וסופר מומלץ לאחר הצהריים עם הקפה (כי לפעמים אפשר להחליף את פרוסת העוגה הקבועה). הכי כיף – לשמור את הכדורים במקפיא וליהנות מהם בכל פעם שיש חשק למשהו מתוק. אגב, גם ילדים ישמחו לנשנש אותם.
- מצרכים:
- 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
- 1/2 כוס שקדים ללא קליפה
- 3-4 כפיות סירופ מייפל טבעי / 4 תמרים לחים
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות קקאו
- טבלה שלמה – שוקולד מריר מומס (70%-80%)
- 2 כפות טחינה
- קורט מלח
- 2-3 כפות מים חמים (לשימוש רק במידה והבצק יבש מידי
אופן ההכנה:
- תחילה ממיסים את השוקולד בבן-מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים.
- במעבד מזון טוחנים את השיבולת שועל עם השקדים עד לכדי מרקם חולי.
- מוסיפים למעבד מזון תמצית וניל, מייפל, טחינה, מלח, קקאו ואת השוקולד המומס וטוחנים היטב, המרקם צריך להיות פירורי ורטוב (אם יבש מידי הוסיפו 1-2 כפות מים חמים).
- כעת יוצקים מהבצק כדורים קטנים בגודל ביס, מומלץ להרטיב את הידיים לפני.
- מגלגלים בשומשום ומסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ולמקפיא למשך 20 דקות.