FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כדורי שוקולד טחינה עם שיבולת שועל

נשנוש מתוק וסופר מומלץ לאחר הצהריים עם הקפה (כי לפעמים אפשר להחליף את פרוסת העוגה הקבועה). הכי כיף – לשמור את הכדורים במקפיא וליהנות מהם בכל פעם שיש חשק למשהו מתוק. אגב, גם ילדים ישמחו לנשנש אותם.

  • מצרכים:
  • 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/2 כוס שקדים ללא קליפה
  • 3-4 כפיות סירופ מייפל טבעי / 4 תמרים לחים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו
  • טבלה שלמה – שוקולד מריר מומס (70%-80%)
  • 2 כפות טחינה
  • קורט מלח
  • 2-3 כפות מים חמים (לשימוש רק במידה והבצק יבש מידי

אופן ההכנה:

  1. תחילה ממיסים את השוקולד בבן-מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים.
  2. במעבד מזון טוחנים את השיבולת שועל עם השקדים עד לכדי מרקם חולי.
  3. מוסיפים למעבד מזון תמצית וניל, מייפל, טחינה, מלח, קקאו ואת השוקולד המומס וטוחנים היטב, המרקם צריך להיות פירורי ורטוב (אם יבש מידי הוסיפו 1-2 כפות מים חמים).
  4. כעת יוצקים מהבצק כדורים קטנים בגודל ביס, מומלץ להרטיב את הידיים לפני.
  5. מגלגלים בשומשום ומסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ולמקפיא למשך 20 דקות.
דילוג לתוכן