מתכון נהדר ומיוחד שמתאים לטבעוניים אבל ממש לא רק – פאי אגוזי לוז מתוק בבצק אגוזים פריך שנמס בפה. חגיגה אמיתית לאוהבי הקינוחים!
מצרכים למתכון:
לבצק אגוזים פריך:
1 כוס אגוזי לוז טחונים דק דק
2 כפות סוכר (או סוכר קוקוס)
2 כפות שמן קוקוס מומס
1 כף קמח קוקוס
למלית אגוזי לוז:
1 כף חמאת אגוזי לוז
1/4 כוס שמן קוקוס מומס
8 יחידות תמרים לחים, ללא גרעין
1/2 חבילת טופו משי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את אגוזי הלוז עד שמתקבל מרקם חמאתי.
- מוסיפים את שמן הקוקוס ומעבדים שוב כ 3-4 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר מצרכי הבצק, מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת ל-4 תבניות פאי אישיות או תבנית פאי אחת בקוטר 24.
- אופים בתור החם במשך 10-15 דקות, הבצק מוכן כאשר הוא משנה צבעו.
- מניחים את הבצק על השיש וממתינים שיגיע לטמפרטורת החדר לפני שממשיכים.
- בינתיים מכינים את המילוי: מעבדים את כל מצרכי המילוי במעבד מזון עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- ממלאים את הבצק בקרם ומקשטים.
