FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורקס בשר טלה (עסיסי במיוחד)

מתכון חגיגי לארוחת שבת, לאירוח חברים ומשפחה וגם לאירוח בחג. בורקס בשר טלה בבצק פילו עם שכבות רוטב שהופכות את המאפה הזה לעסיסי במיוחד.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית עמוקה

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו מופשר לילה במקרר
למילוי בשר טלה:
  • 500 גרם בשר טלה טחון (ניתן להשתמש / לשלב גם בשר טחון אחר)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום טחונות
  • ¼ צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ
לתיבול:
  • 1 כפית מלח – מלח
  • ½ כפית – פלפל שחור
  • 1 כפית – כמון
  • 1 כפית – פפריקה טחונה
  • 1 כפית – שבבי צ'ילי מיובש
לרוטב בין השכבות:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות – רסק עגבניות
  • ½ כוס – שמן זית
  • ¼ כוס – מים

לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה
  • שומשום / קצח

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה מחממים כף שמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל והשום למשך כ- 5 דק'.
  2. מוסיפים את בשר ואת כל התבלינים, דואגים לערבב מדיי פעם וממשיכים בטיגון עד שהבשר משחים ( כ- 10 עד 15 דק' ).
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד, ממתינים שהבשר יתקרר.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את ביצים עם רסק עגבניות, שמן זית ומים עד לתערובת אחידה.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. פותחים בצק הפילו ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.
  8. מניחים מלבן אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מורחים 1/2 מהרוטב ועליו מפזרים 1/2 מבשר הטלה.
  10. מכסים שוב עם שליש בצק פילו ושוב 1/2 כמות רוטב ו-1/2 כמות בשר טלה.
  11. את שליש בצק הפילו האחרון מניחים מעל,. מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום.
  12. אופים למשך 35-40 דק', עד להזהבה.

מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור:

עוד מתכונים לאירוח

דילוג לתוכן