FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: בורקס בשר טלה (עסיסי במיוחד)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון חגיגי לארוחת שבת, לאירוח חברים ומשפחה וגם לאירוח בחג. בורקס בשר טלה בבצק פילו עם שכבות רוטב שהופכות את המאפה הזה לעסיסי במיוחד.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית עמוקה

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו מופשר לילה במקרר
למילוי בשר טלה:
  • 500 גרם בשר טלה טחון (ניתן להשתמש / לשלב גם בשר טחון אחר)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום טחונות
  • ¼ צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ
לתיבול:
  • 1 כפית מלח – מלח
  • ½ כפית – פלפל שחור
  • 1 כפית – כמון
  • 1 כפית – פפריקה טחונה
  • 1 כפית – שבבי צ'ילי מיובש
לרוטב בין השכבות:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות – רסק עגבניות
  • ½ כוס – שמן זית
  • ¼ כוס – מים

לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה
  • שומשום / קצח

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה מחממים כף שמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל והשום למשך כ- 5 דק'.
  2. מוסיפים את בשר ואת כל התבלינים, דואגים לערבב מדיי פעם וממשיכים בטיגון עד שהבשר משחים ( כ- 10 עד 15 דק' ).
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד, ממתינים שהבשר יתקרר.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את ביצים עם רסק עגבניות, שמן זית ומים עד לתערובת אחידה.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. פותחים בצק הפילו ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.
  8. מניחים מלבן אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מורחים 1/2 מהרוטב ועליו מפזרים 1/2 מבשר הטלה.
  10. מכסים שוב עם שליש בצק פילו ושוב 1/2 כמות רוטב ו-1/2 כמות בשר טלה.
  11. את שליש בצק הפילו האחרון מניחים מעל,. מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום.
  12. אופים למשך 35-40 דק', עד להזהבה.

מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור:

עוד מתכונים לאירוח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. חנה מאיר says:

    המתכון לבורקס פילו במילוי בשר לא ברור – לפי ההוראות משתמשים בעלה 1 שמחולק ל 3. זה לא הגיוני. ואילו מפשירים חבילה שלמה. נראה לי שצריך להסביר את הנקודה. תודה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *