מתכון חגיגי לארוחת שבת, לאירוח חברים ומשפחה וגם לאירוח בחג. בורקס בשר טלה בבצק פילו עם שכבות רוטב שהופכות את המאפה הזה לעסיסי במיוחד.
זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 60 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית עמוקה
מצרכים:
- חבילת בצק פילו מופשר לילה במקרר
למילוי בשר טלה:
- 500 גרם בשר טלה טחון (ניתן להשתמש / לשלב גם בשר טחון אחר)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום טחונות
- ¼ צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ
לתיבול:
- 1 כפית מלח – מלח
- ½ כפית – פלפל שחור
- 1 כפית – כמון
- 1 כפית – פפריקה טחונה
- 1 כפית – שבבי צ'ילי מיובש
לרוטב בין השכבות:
- 2 ביצים
- 2 כפות – רסק עגבניות
- ½ כוס – שמן זית
- ¼ כוס – מים
לציפוי:
- 1 חלמון ביצה
- שומשום / קצח
הוראות הכנה:
- במחבת גדולה מחממים כף שמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל והשום למשך כ- 5 דק'.
- מוסיפים את בשר ואת כל התבלינים, דואגים לערבב מדיי פעם וממשיכים בטיגון עד שהבשר משחים ( כ- 10 עד 15 דק' ).
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- מסירים מהאש ומניחים בצד, ממתינים שהבשר יתקרר.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את ביצים עם רסק עגבניות, שמן זית ומים עד לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פותחים בצק הפילו ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.
- מניחים מלבן אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים 1/2 מהרוטב ועליו מפזרים 1/2 מבשר הטלה.
- מכסים שוב עם שליש בצק פילו ושוב 1/2 כמות רוטב ו-1/2 כמות בשר טלה.
- את שליש בצק הפילו האחרון מניחים מעל,. מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים למשך 35-40 דק', עד להזהבה.
מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור: