FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פנקייק יפני עבה ופלאפי בטירוף

מה שמייחד את הפנקייק היפני הוא המרקם האוורירי שלו והגובה המאוד גבוה שהוא מגיע אליו, זאת בזכות שילוב המרכיבים ואופן ההכנה. מתכון לפנקייק יפני עבה במיוחד, זהוב ופריך מבחוץ, רך מבפנים.

מתכון לפנקייק יפני

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | 8 פנקייקים גדולים

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ורבע כוסות חלב
  • 60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת ומצוננת לאחר המסה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 3 חלבוני ביצה גדולים
  • 1/4 כפית קרם טרטר או 1 כפית חומץ
  • שמן או ספרי שמן לטיגון הפנקייק
  • להגשה: חמאה, סירופ מייפל

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת סוכר, אבקת האפייה ומלח.
  2. מקציפים חלב, חמאה מומסת, תמצית וניל וחלמון בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקציפים את החלבונים עם קרם טרטר או חומץ, במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.
  4. מוסיפים את תערובת החלב לתוך הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (זה בסדר אם יש מעט גושים).
  5. מערבבים פנימה מעט מקציפת החלבונים ואז מקפלים פנימה בעדינות את שאר קציפת החלבונים. מערבבים רק עד לאיחוד ולא יותר.
  6. מחממים מחבת לחום בינוני ומרססים במעט שמן. אם עובדים עם רינג מתכת, משמנים גם אותם מבפנים.
  7. בעזרת מצקת או כף גדולה שופכים כמות נדיבה מהבלילה בתוך הרינג או על המחבת.
  8. כשהצד התחתון נהיה זהוב הופכים ומנמיכים את האש.
  9. מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד שהפנקייקים מוכנים.
  10. מעבירים לצלחת ומגישים עם חמאה וסירופ מייפל.
    בתאבון!

עוד מתכוני פנקייק טעימים במיוחד:

דילוג לתוכן