FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פנקייק תפוחי עץ מושלם (כזה עוד לא טעמתם…😁)

מתכון מיוחד מהמטבח הפולני לפנקייק סופר מפנק, שמנמן ואוורירי שמכינים מבצק שמרים מתוק. הפנקייק הללו מאוד נפוצים במטבח הפולני ואוכלים אותם לארוחת ערב משפחתית מקרב לבבות :) ניסינו, אהבנו ועכשיו תורכם! הם לא צריכים הרבה לדברים לידם כיוון שהפ כל-כך טעימים, מושלמים לילדים ולכל המשפחה.

*שימו לב – הבלילה של הפנקייקים צריכה לתפוח במקום חמים במשך שעה עד שעה וחצי לפני הכנת הפנקייקים, קחו את זה בחשבון בבואכם לתכנן את ארוחת הערב.

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1.5 כוסות חלב (מחממים במיקרו כ-30 שניות)
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • קורט מלח
  • 1 כף חמאה מומסת במיקרוגל ומקוררת מעט על השיש
  • 2 תפוחי עץ גדולים
  • 1/2 כוס שמן (לטיגון)
  • אבקת סוכר (להגשה)

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, שמרים ומלח.
  2. מוסיפים את החלב החם, הביצה והחמאה המומסת. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת, הבלילה תהיה סמיכה.
  3. מכסים את הבלילה ומניחים אותה במקום חמים להתפחה למשך שעה וחצי.
  4. לקראת סוף זמן ההתפחה מקלפים, מגרעים וחותכים את התפוחים לקוביות.
  5. לאחר שהבצק תפח מערבבים פנימה את קוביות התפוחים.
  6. משמנים מעט מחבת גדולה, השמן צריך לכסות את תחתית הסיר בלבד, זה לא טיגון בשמן עמוק (בערך 2 כפות שמן לכל נגלה של פנקייקים). מחממים את השמן על אש בינונית גבוהה.
  7. בעזרת כף גדולה לוקחים ישר מהבלילה ומניחים במחבת, מסדרים מעט שהתפוחים לא יברחו החוצה מהפנקייק.
  8. מטגנים במשך 2-3 דקות על אש בינונית עד בינונית גבוהה, עד שהחלק התחתון מזהיב והחלק העליון רק מתחיל להתקשות.
  9. לאחר מכן הופכים ומטגנים את הצד השני במשך 2-3 דקות, עד להזהבה.
  10. מוציאים את הפנקייקים מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  11. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה – מוסיפים עוד שמן למחבת לפי הצורך.
  12. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

*טיפ: כדי לשמור על הפנקייקים חמים (בזמן ששאר הפנקייקים בתהליך ההכנה או אם צריך לצאת), אפשר לשמור על צלחת בתנור על 80 מעלות. אבל, הפנקייקים הכי פריכים וטעימים ישר מהמחבת.

אהבתם את המתכון? הנה עוד כמה גרסאות מעניינות לפנקייק:

דילוג לתוכן