מתכון מיוחד מהמטבח הפולני לפנקייק סופר מפנק, שמנמן ואוורירי שמכינים מבצק שמרים מתוק. הפנקייק הללו מאוד נפוצים במטבח הפולני ואוכלים אותם לארוחת ערב משפחתית מקרב לבבות :) ניסינו, אהבנו ועכשיו תורכם! הם לא צריכים הרבה לדברים לידם כיוון שהפ כל-כך טעימים, מושלמים לילדים ולכל המשפחה.
*שימו לב – הבלילה של הפנקייקים צריכה לתפוח במקום חמים במשך שעה עד שעה וחצי לפני הכנת הפנקייקים, קחו את זה בחשבון בבואכם לתכנן את ארוחת הערב.
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/4 כפית מלח
- 1.5 כוסות חלב (מחממים במיקרו כ-30 שניות)
- 2 ביצים טרופות קלות
- קורט מלח
- 1 כף חמאה מומסת במיקרוגל ומקוררת מעט על השיש
- 2 תפוחי עץ גדולים
- 1/2 כוס שמן (לטיגון)
- אבקת סוכר (להגשה)
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, שמרים ומלח.
- מוסיפים את החלב החם, הביצה והחמאה המומסת. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת, הבלילה תהיה סמיכה.
- מכסים את הבלילה ומניחים אותה במקום חמים להתפחה למשך שעה וחצי.
- לקראת סוף זמן ההתפחה מקלפים, מגרעים וחותכים את התפוחים לקוביות.
- לאחר שהבצק תפח מערבבים פנימה את קוביות התפוחים.
- משמנים מעט מחבת גדולה, השמן צריך לכסות את תחתית הסיר בלבד, זה לא טיגון בשמן עמוק (בערך 2 כפות שמן לכל נגלה של פנקייקים). מחממים את השמן על אש בינונית גבוהה.
- בעזרת כף גדולה לוקחים ישר מהבלילה ומניחים במחבת, מסדרים מעט שהתפוחים לא יברחו החוצה מהפנקייק.
- מטגנים במשך 2-3 דקות על אש בינונית עד בינונית גבוהה, עד שהחלק התחתון מזהיב והחלק העליון רק מתחיל להתקשות.
- לאחר מכן הופכים ומטגנים את הצד השני במשך 2-3 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים את הפנקייקים מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה – מוסיפים עוד שמן למחבת לפי הצורך.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
*טיפ: כדי לשמור על הפנקייקים חמים (בזמן ששאר הפנקייקים בתהליך ההכנה או אם צריך לצאת), אפשר לשמור על צלחת בתנור על 80 מעלות. אבל, הפנקייקים הכי פריכים וטעימים ישר מהמחבת.