הנה מתכון מושלם למתחילים – עוגת שוקולד חלבית שאי אפשר לפשל בה! מתכון קל מאוד להכנה לעוגה עסיסית במיוחד בכמה צעדים פשוטים ובלי כלים מיוחדים. התוצאה תפתיע אתכם!
מתכון לעוגת שוקולד חלבית
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)
מצרכים:
מצרכים לעוגה:
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3 כפות קקאו
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד:
- 250 גר' שוקולד מריר
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
הכנת העוגה:
- בקערה 1 – מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו.
- בקערה 2 – מערבבים סוכר, סוכר וניל, ביצים ושמן.
- מוסיפים את קערה 1 לקערה 2 ומערבבים היטב לבלילה חלקה וללא גושים.
- מוסיפים שמנת מתוקה לבלילת העוגה ומערבבים שוב.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן או בחמאה.
- אופים בתנור חם על 170 מעלות למשך 40 דקות בדיוק.
הכנת הציפוי:
- שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים את השמנת.
- מחממים במיקרוגל למשך 50 שניות, מוציאים ומערבבים היטב היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי מבריק וסמיך. אם יש צורך מכניסים לחימום נוסף של 30 שניות במיקרוגל.
- מניחים לציפוי להתגבש עוד כ-10 דקות ורק לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר שופכים אותו על גבי העוגה.
בתאבון!
עוגות השוקולד שאסור לכם לפספס: