FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת שוקולד חלבית ועסיסית

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הנה מתכון מושלם למתחילים – עוגת שוקולד חלבית שאי אפשר לפשל בה! מתכון קל מאוד להכנה לעוגה עסיסית במיוחד בכמה צעדים פשוטים ובלי כלים מיוחדים. התוצאה תפתיע אתכם!

מתכון לעוגת שוקולד חלבית

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)

מצרכים:

מצרכים לעוגה:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד:

  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

הכנת העוגה:

  1. בקערה 1 – מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו.
  2. בקערה 2 – מערבבים סוכר, סוכר וניל, ביצים ושמן.
  3. מוסיפים את קערה 1 לקערה 2 ומערבבים היטב לבלילה חלקה וללא גושים.
  4. מוסיפים שמנת מתוקה לבלילת העוגה ומערבבים שוב.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן או בחמאה.
  6. אופים בתנור חם על 170 מעלות למשך 40 דקות בדיוק.

הכנת הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים את השמנת.
  2. מחממים במיקרוגל למשך 50 שניות, מוציאים ומערבבים היטב היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי מבריק וסמיך. אם יש צורך מכניסים לחימום נוסף של 30 שניות במיקרוגל.
  3. מניחים לציפוי להתגבש עוד כ-10 דקות ורק לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר שופכים אותו על גבי העוגה.
    בתאבון!

עוגות השוקולד שאסור לכם לפספס:

  1. עוגת שוקולד פשוטה לילדים
  2. עוגת שוקולד פרווה אקסטרה עסיסית
  3. עוגת שוקולד ללא גלוטן שכדאי לנסות
  4. עוגת בראוניז מ-5 מצרכים בלבד

במיוחד למי שממש אוהב עוגות שוקולד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email