FoodisGoodFoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
FoodisGoodFoodisGood
  • מתכונים
  • עוגות
  • קינוחים
  • עיקריות
  • תוספות
  • בריאות
  • טבעוני
  • אפייה
  • שבת
  • מדריכים
כללימדריכי בישול

כרוב כבוש בסגנון רומני – חמוץ, קל ומהנה בכל ארוחה

איך מכינים כרוב כבוש + מדריך קצר לעיקור צנצנות החמוצים שלכם.

פורסם: 05/12/2024
שיתוף
שיתוף

מתכון לכרוב כבוש נהדר בסגנון רומני. הכרוב הכבוש (או כמו שרבים מכנים אותו – כרוב חמוץ) קל להכנה ומעולה לשילוב בכל ארוחה. המצרכים לצנצנת 2 ליטר, אבל אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך.

רגע לפני – איך מעקרים צנצנת חמוצים ולמה זה חשוב?
עיקור הצנצנת לפני השימוש חשוב במיוחד לשמירה על החמוצים שלכם, למה? כי צנצנת שאינה מעוקרת = חמוצים מקולקלים, כאלה שאנחנו ממש לא רוצים. אז איך עושים את זה? זה פשוט – מוזגים לצנצנות מים רותחים, את המכסה מניחים בקערה עם מים רותחים ומניחים ל-15 דקות, מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת ואת המכסה על מתקן ייבוש הכלים הרגיל.

איך מכינים כרוב כבוש? מתכון נהדר

מצרכים

  • כרוב גדול
  • 7 שיני שום קלופות
  • צרור שמיר
  • פלפל ירוק חריף
  • כפית מלח על כל 3/4 כוס מים
  • אופציות לשדרוג צנצנת הכרוב: 2-3 עלי דפנה, כמה גרגירי פלפל אנגלי.

איך מכינים?

אולי יעניין אותך

איך להכין דונאטס ביתיים מושלמים: מתכון וטיפים לשדרוגים מפתיעים
בלי לדפוק: 3 שיטות לבדוק אבטיח לפני שקונים
5 טעויות שאנשים עושים כשהם מורידים פחמימות
  1. לפני הכל מטפלים בכרוב – חוצים לחצי ואז לרבע וחותכים לפרוסות דקות ככל האפשר. מעבירים את פרוסות הכרוב למסננת גדולה ושוטפים היטב מתחת למי ברז זורמים.
  2. מכניסים את כל רצועות הכרוב לצנצנת ודוחסים היטב, מניחים גם את שיני השום וסודרים הכל עם צרור שמיר.
  3. זמן למים: ממלאים 3/4 כוס במים ומערבבים עם כפית אחת של מלח, מוסיפים לצנצנת הכרוב וממשיכים כך עד למילוי הצנצנת לחלוטין.
  4. סיימתם? זה הזמן לסגור את הצנצנת – שימו לב לסגור חזק ככל הניתן, הסגירה ההרמטית חשובה מאוד.
  • את הכרוב החמוץ חשוב לשמור על השיש – הרחק מקרני השמש, לאחר יומיים על השיש יש להעביר למקום קריר אפילו למקרר.

אם הגעתם עד לכאן סימן שאת אוהבים חמוצים ביתיים, בנינו – זה הכי טעים! יש לנו כמה המלצות נוספות שכדאי לכם לנסות:

  • המדריך המלא >> חמוצים ביתיים מכל הסוגים
  • בסגנון אסייתי >> חמוצים יפנים מהירים
  • חמוצים עיראקיים >> מתכון לטורשי

ואם אתם ממש אוהבים כרוב, הנה כמה המלצות שאסור לכם לפספס:

  • כרוב ממולא בשר ואורז
  • סלט כרוב חמוץ מהיר
  • מרק כרוב בריא
איך שומרים על שניצלים קראנצ'יים גם אחרי שהם התקררו – כל השיטות שעובדות
עוגיות וניל קלות ומהירות
הטיפ ששומר על לחם טרי ליותר מיום אחד – בלי מקפיא
10 טריקים להקפאה והפשרה נכונה של מזון
5 דקות ביום למטבח מסודר תמיד
שתפו את העמוד
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp Email Print
חדשים
הטריק שהפוך פנקייק ל-פי 3 יותר אוורירי
זה קסם: המרכיב שמשדרג כל עוגה בחושה
מתכון למרק חרירה – מרק עדשים מרוקאי מעולה!
עוגיות מקמח שקדים וטחינה ללא סוכר
עוגת טריקולד טירוף של טעמים
שניצל תירס ביתי הכי טעים שיש
זה התיבול לאמנון בתנור שילדים משתגעים עליו! רק 3 מצרכים!
עוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח
פופולרי עכשיו
כל הזכויות שמורות © Foodisgood - מגזין אוכל ומתכונים
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up