FoodisGood

טורשי • מתכון לחמוצים עירקיים צהובים

על ידי המטבח של שרית  , , , , ,

מתכון לחמוצים עירקיים - טורשי! מתכון מתכון קל טעים במיוחד שלימדה אותי חמתי לחמוצים צהובים ממכרים שנשמרים המון זמן במקרר.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 20 דקות

    5 דקות

    25 דקות

  • צנצנת חמוצים 4 ל'

מצרכים למתכון

ירקות לטורשי

4 גזרים - פרוסים

3 מלפפונים - פרוסים

1 ראש כרוב - רצועות דקות

2 שומר - חצוי ופרוס דק

1/2 יחידה פלפל ירוק חריף - פרוסות עבות

1/2 יחידה פלפל אדום - פרוסות דקות

תבלינים לטורשי

1.5 כפות סוכר

1/4 כפית כורכום

1 כף תבלין בהראט עמבה

נוזלים

1 ליטר חומץ 5%

500 מ"ל מים

הוראות הכנה

את הירקות נשטוף היטב ונחתוך לפי ההוראות.

בקערה גדולה נערבב את כל הירקות (מלבד הפלפלים) עם כף מלח ונשרה למשך שעתיים.

לאחר ההשריה, נעביר את הירקות לסיר גדול ונוסיף חומץ, מים וסוכר.

נערבב היטב ונביא לרתיחה, ננמיך להבה ונמשיך לבשל את החמוצים 3 דקות.

נוסיף לסיר בהראט וכורכום ונערבב היטב, עד שהמים נצבעים צהוב.

נסיר מהאש ונצנן לטמפרטורת החדר.

לאחר שהתקררו, נוסיף את הפלפלים ונעביר את הטורשי לצנצנת חמוצים גדולה (4 ליטר).

נאחסן את צנצנת החמוצים סגורה במקרר, עד כ-3 שבועות (בסגירה הרמטית).

החמוצים מוכנים לאכילה כבר ביום למחרת, אך מומלץ להמתין 3 ימים.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן