FoodisGood

12 מרינדות לסלמון בתנור [הסוד לדג שלא נמאס!]

סלמון בתנור הוא אופציה נהדרת לארוחה בריאה, טעימה ומהירת הכנה. אבל, בואו נודה על האמת, לפעמים הוא יכול להרגיש קצת… חוזר על עצמו. אם גם לכם נמאס מהסלמון הקבוע שלכם ואתם מחפשים דרכים לרענן אותו ולהוסיף לו טוויסטים של טעם, הגעתם למקום הנכון! הכנו לכם רשימה של 12 מרינדות מנצחות לסלמון בתנור שיגרמו לכם להתאהב בו מחדש בכל פעם, ויוודאו שאף פעם לא יהיה לכם משעמם בצלחת.

מרינדות קלאסיות ופשוטות

1. מרינדת לימון ועשבי תיבול

רכיבים: מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, שמיר טרי או פטרוזיליה קצוצים, מלח, פלפל.

טעם: רענן, לימוני ועשבוני – קלאסיקה שתמיד עובדת.

2. מרינדת מייפל וסויה

רכיבים: סירופ מייפל, רוטב סויה, שום כתוש, ג'ינג'ר מגורר, שמן שומשום.

טעם: מתקתק, מלוח ועשיר באוממי – שילוב מנצח.

3. מרינדת חרדל ושמיר

רכיבים: חרדל דיז'ון, דבש, מיץ לימון, שמיר טרי קצוץ, שמן זית.

טעם: חרדלי עוקצני עם מתיקות עדינה ונגיעות עשבוניות.

מרינדות בהשראה אסיאתית

4. מרינדת מיסו וג'ינג'ר

רכיבים: משחת מיסו לבנה, ג'ינג'ר טרי מגורר, רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום, דבש.

טעם: אוממי עמוק עם נגיעות מתיקות וחריפות עדינה.

5. מרינדת טריאקי

רכיבים: רוטב סויה, סוכר חום, שום כתוש, ג'ינג'ר טרי מגורר, מירין או חומץ אורז.

טעם: הטעם היפני הקלאסי – מתוק ומלוח.

6. מרינדת סרירצ'ה חריפה

רכיבים: רוטב סרירצ'ה, דבש, רוטב סויה, מיץ ליים, שום כתוש.

טעם: חריף, מתוק וחמצמץ – למי שאוהב קצת קיק.

מרינדות בסגנון ים תיכוני

7. מרינדת יוגורט יווני ועשבי תיבול

רכיבים: יוגורט יווני, מיץ לימון, שום כתוש, אורגנו, שמיר, שמן זית.

טעם: קרמי, חמצמץ ועשיר בניחוחות ים תיכוניים.

8. מרינדת שמן זית וזעתר

רכיבים: שמן זית, תערובת זעתר, מיץ לימון, שום כתוש.

טעם: אדמתי וארומטי עם ניחוחות מזרח תיכוניים מובהקים.

מרינדות נועזות וחריפות

9. מרינדת קייג'ון

רכיבים: תבלין קייג'ון, שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש.

טעם: חריף, מעושן ועוצמתי.

10. מרינדת צ'יפוטלה וליים

רכיבים: פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו (קצוץ), מיץ ליים, דבש, שום כתוש, שמן זית.

טעם: מעושן, חריף, עם בעיטה הדרים מרעננת.

מרינדות מתוקות ופירותיות

11. מרינדת טריאקי אננס

רכיבים: מיץ אננס, רוטב סויה, שום כתוש, ג'ינג'ר טרי מגורר, סוכר חום.

טעם: מתוק, חמצמץ וטרופי.

12. מרינדת תפוז וג'ינג'ר

רכיבים: מיץ תפוזים סחוט טרי, ג'ינג'ר טרי מגורר, דבש, רוטב סויה, שום כתוש.

טעם: הדרי, מתוק ורענן עם חריפות עדינה של ג'ינג'ר.

טיפים להשרייה ואפיית סלמון

כדי להבטיח שהסלמון שלכם ייצא מושלם בכל פעם, הנה כמה טיפים שכדאי לאמץ:

זמן השרייה

בדרך כלל, 15 דקות עד שעה אחת של השרייה מספיקות כדי להעניק לדג טעמים עשירים מבלי שהמרקם שלו יתפרק. מרינדות חומציות יותר (למשל, כאלו עם הרבה מיץ לימון) דורשות זמן השרייה קצר יותר.

טמפרטורת אפייה

הטמפרטורה האידיאלית לאפיית סלמון היא בין 190°C ל-220°C. טמפרטורה גבוהה יותר תעניק לדג קראסט נחמד מבחוץ ותשמור עליו עסיסי מבפנים.

זמן בישול

זמן האפייה תלוי בעובי נתח הסלמון, ובדרך כלל נע בין 12 ל-15 דקות. הסלמון מוכן כאשר הוא מתפרק בקלות בעזרת מזלג וצבעו הפנימי ורדרד אטום.

שימוש בשאריות המרינדה

אם המרינדה לא באה במגע עם דג נא, או אם הרתחתם אותה היטב, אפשר להבריש אותה על הסלמון במהלך הדקות האחרונות של האפייה או להשתמש בה כרוטב הגשה בצד.

דילוג לתוכן