לזניה של חצילים וגבינות – מתכון צמחוני
מתכון בטוח ללזנית חצילים וגבינות. שכבות של רוטב עגבניות, דפי לזניה, חצילים וגבינות אפויות יחדיו בתנור - שילוב טעמים יוצא מן הכלל. מנה מעולה לאירוח.
טוחנים את העגבניות ומבשלים על סיר עם מלח ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם טוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
פורסים את 3 החצילים לפרוסות, מסדרים על משטח עבודה, מפזרים מלח ומשרים במשך שעה.
מיבשים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.
מגוררים או מפוררים עם מזלג את הגבינות.
משמנים מעט תבנית ובה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא: שכבת רוטב, שכבד דפי לזניה, שכבת חצילים, ושכבת גבינות. ממשיכים כך ומסיימים עם שכבת גבינות עליונה.
רצוי להכין יום לפני לקרר לחתוך למנות ואז לחמם ולהקרים.
Ingredients
Directions
טוחנים את העגבניות ומבשלים על סיר עם מלח ותבלינים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם טוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
פורסים את 3 החצילים לפרוסות, מסדרים על משטח עבודה, מפזרים מלח ומשרים במשך שעה.
מיבשים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.
מגוררים או מפוררים עם מזלג את הגבינות.
משמנים מעט תבנית ובה מסדרים שכבות לפי הסדר הבא: שכבת רוטב, שכבד דפי לזניה, שכבת חצילים, ושכבת גבינות. ממשיכים כך ומסיימים עם שכבת גבינות עליונה.