מה שהכי כיף בעוגה הזאת זה כשאופים אותה הבית מתמלא בניחוח מתקתק וממכר, מה שהופך את יום שישי להרבה יותר שמח. המתכון שלנו לעוגת מייפל פרווה הוא מתכון הכי מוצלח שיש – עוגה המשלבת אגוזים, מיץ תפוזים וכמובן סירופ מייפל. תהפוך לעוגת השבת הקבועה שלכם, באחריות!
זמן עבודה: 10 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק
*שימו לב: את הגרסה הקלאסית לעוגת מייפל מכינים עם יוגורט, המתכון כאן >> עוגת מייפל
מצרכים:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3 חפיסות סוכר וניל
- 1 ורבע כוסות קמח תופח
- כוס אגוזים קצוצים גס
- סירופ מייפל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים ביצים היטב.
- מוסיפים סוכר, שמן, מיץ תפוזים וסוכר וניל וטורפים שוב עד שהסוכר נמס בפנים.
- מוסיפים קמח ומערבבים עם כף רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
- משמנים את התבניות ויוצקים פנימה את בלילת העוגה, מפזרים אגוזים לציפוי העוגה.
- אופים בתנור החם עד להזהבה, בערך 40 דקות.
- מחוררים מעט עם קיסם ויוצקים על העוגה סירופ מייפל, מצננים את העוגה כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.
איך כדאי לאחסן עוגת מייפל פרווה?
את העוגה מאחסנים בטמפרטורת החדר, כשהיא עטופה היטב בשקית קרטון. תישאר עסיסית למשך כ-3 ימים.
איך כדאי להגיש עוגת מייפל פרווה?
העוגה נהדרת ועסיסית והכי מומלצת להגשה לצד כוס תה חם לאחר ארוחה, היא לא צריכה הרבה תוספות – פשוט עוגה נפלאה.