FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת נפוליאון פרווה עשירה ומוצלחת

עוגת נפוליאון וניל היא אחת העוגות הקלאסיות והכי טעימות שיש! הפעם נכין עוגת נפוליאון בגרסה פרווה, לא פחות מוצלחת מהגרסה החלבית אבל מתאימה לאירוח בארוחת שבת או ארוחה בשרית. עוגה מרשימה ועשירה בטעמים ובכל זאת מאוד קלה להכנה. כל אחד יכול!

זמן עבודה: 15 דקות | 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

  • 1 חבילת בצק עלים מופשר (לא מלוח)
  • 1 גביע קצפת צמחית
  • 1 כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / מים
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה:

  1. את בצק העלים חותכים לרצועות ארוכות ורחבות, בעצם, כל מלבן של בצק עלים צריך להיות בגודל של תחתית תבנית אינגליש קייק (כל 2 מלבנים יוצרים עוגה אחת).
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים עליה את מלבני הבצק ודוקרים מעט (4-5 פעמים) עם מזלג. מעל לבצק מניחים עוד נייר אפייה ומעליו תבנית תנור נוספת (זה כדי שהבצק לא יתנפח).
  3. אופים בתנור חם על 190 מעלות עד להזהבה מלאה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר עד לקירור מוחלט.
  4. מקציפים יחדיו קצפת צמחית, חלב, אינסטנט פודינג ותמצית וניל, מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה. *אל דאגה – בניגוד לשמנת מתוקה, קצפת צמחית לא יכולה להישבר בעקבות הקצפת יתר.
  5. מניחים מלבן בצק אחד כבסיס בתוך תבנית אינגליש קייק ומעליו יוצקים את מילוי הוניל, ממש עד למעלה.
  6. מניחים את מלבן הבצק הנוסף, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  7. לאחר שעה של קירור (או ממש לפני ההגשה) הופכים את התבנית על צלחת הגשה. מפדרים בהמון אבקת סוכר והעוגה מוכנה.

עוד עוגות פרווה לאירוח:

דילוג לתוכן