FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שיש פרווה רכה ונימוחה • מושלמת לאירוח

נמצא המתכון המנצח לעוגת שיש רכה ואוורירית, קלה להכנה שתמיד מצליחה, לא להאמין שהעוגה המוצלחת הזאת היא פרווה! עם ציפוי שוקולד שהופך אותה למתוקה ונימוחה עוד יותר, העוגה הזאת היא בהחלט הבחירה הראשונה של מארחים.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:

  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 וחצי כוסות מים פושרים כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (אם אין, ניתן להוסיף עוד מים פושרים)
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות קקאו

לציפוי

  • 250 גרם קצפת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל.
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים אליהן מים, מיץ תפוזים ושמן.
  4. יוצקים את המרכיבים הרטובים לקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים 3/4 מכמות התערובת לשתי התבניות.
  6. מוסיפים לתערובת שנותרה קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  7. יוצקים בעדינות מחצית מתערובת השוקולד מעל כל תבנית ובעזרת קיסם מערבבים מעט.
  8. אופים 45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  9. בזמן האפייה מכינים את הציפוי:

    בסיר קטן על להבה בינונית מחממים קצפת צמחית עד שמתחילות להופיע בועות, מכבים להבה ומוסיפים שוקולד מריר שבור לקוביות, מערבבים עד המסה וקבלת רוטב שוקולד אחיד, חלק ומבריק.

  10. מוציאים לצינון ומצפים בגנאש המוכן.

עוד עוגות פרווה מומלצות לאירוח:

מארחים? אל תפספסו את האוספים הבאים

דילוג לתוכן