מתכון לעוגת שוקולד פרווה רטובה ומושחתת

על ידי ציפי ששון  ,

עוגת שוקולד פרווה לא חייבת להיות יבשה, עם המתכון הבא לעוגת שוקולד פרווה תצא לכם עוגה אוורירית, רטובה ומושחתת שלא ירגישו בהבדל.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

2.5 כוסות קמח

1.5 כוס סוכר

2/3 כוס קקאו לא ממותק

חצי כוס שוקולית

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

2 סוכר וניל

3 ביצים טרופות

1 כוס שמן

2 כוסות מים

כפית תמצית וניל (לא חובה)

לגנאש פרווה

2 שוקולד מריר פרווה

1 שמנת צמחית

הוראות הכנה

בקערה ראשונה נערבב את החומרים היבשים ( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)

בקערה שנייה נטרוף את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)

נשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח נעלם ולא יותר.

ניצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ונאפה בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.

כשהעוגה מוכנה נכין את הגנאש ע"י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ושבירת השוקולד לקוביות לתוך השמנת, נערבב היטב עד לבלילה חלקה וללא גושים.

ניצוק את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, נעטר בקוקוס ובוטנים חצויים ונניח להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר.

כבר יצא לכם להכיר את ציפי ששון? >> מהרו להכנס לחוברת המתכונים המעולה שלה

אנחנו כל-כך אוהבים שוקולד, ואם זו עוגת שוקולד - מה טוב! אז למה שנסתפק רק בעוגה אחת? אלו המתכונים הכי טובים שיש:

ואם אתם אוהבים שוקולד כמונו, בטוח תאהבו את העמוד הבא עם 27 מתכונים לעוגות שוקולד מכל הסוגים >> עוגת שוקולד - כל המתכונים הכי טובים שיש!

שתפו את המתכון >>

40 דירוגים וחוות דעת

אתי

21/09/2018

עוגה מעולה תמיד יוצאת טעים

גילה

24/08/2018

הכנתי וחזרתי כדי לספר. עוגה מצויינת. רכה ועסיסית. הוספתי מעט רום לחלק הנוזלי וזה היה בעיניי טעים. השתמשתי בתבנית סיליקון מעוצבת וזו הייתה טעות כי העוגה כל כך רכה שהיא התפרקה כשהוצאתי אותה. בכל זאת, הצלחתי למזער נזקים וללמוד שלפעם הבאה(ובהחלט תהיה פעם הבאה של המתכון, בע”ה) אכין בתבנית שלא מצריכה להוציא אותה. ממליצה על המתכון בחום. ממש עוגה מוצלחת! שבת שלום 🙂

אתי מ

11/08/2018

מתכון מושלם
אין מקום לטעויות איתו
קל ופשוט להכנה
טעים בטירוף
חוסלה די מהר ולא רק על ידי הילדים

אפרת

17/05/2018

האם המתכון מתאים גם לקאפקייס?
מתאים להקפאה?

נחמי

26/04/2018

טעים מאוד..תודה רבה!!ולשירה תודה על השיתוף לגבי הציפוי האלטרנטיבי במקום שמנת,עשיתי כמו שכתבת יצא לי טעים אש!

מוניקה

17/04/2018

יש אפשרות לשים קקאו במקום השוקולית?

אתי

04/03/2018

אני מכינה את העוגה קבוע ותמיד היא יוצאת טעימה.
השבוע לא היה לי קמח רגיל אז הכנתי עם קמת תופח ובלי אבקת אפייה והיא יצא הרבה יותר אורירית וגבוהה ולא נשאר פרור.
טיפ שני- לאפות זמן קצר יחסית עד שהיא רכה מבפנים אך לא נוזלית.

אילנה

23/02/2018

היי, אחרי 50 דקות העוגה עדיין לא מוכנה באמצע ודלילה, טעות בהכנה או שוני בתנורים?

שני

07/01/2018

אחת העוגות הנדירות!!!!! וואו פשוט וואו! הבאתי למשפחה…חיסלו באותו היום…

רויטל עטיה

04/12/2017

תודה 🙂 ביקשו ממני מתכון )))

קלייר

15/11/2017

אבקת אפיה- ?כפית אחת או שקית אחת?

דב

13/11/2017

את העוגה הכושית שלי אני מכינה בדיוק כך אבל יש לי שדרוג מדהים אני מוסיפה כפית מיונז לבלילת העוגה המיונז מספק לעוגה רכות מיוחדת

אפרת

25/10/2017

במה ניתן להחליף את השוקולית?

איילונת

31/08/2017

הכנתי ממש לפי ההוראות המדויקות! רק הפחתתי בקמח ל2 כוסות בלבד.
העיסה מאוד דלילה וכנראה באמת זה מה שגורם לה להיות רכה!
חייבת לציין שאחרי האפייה כשהיא עדיין חמה ציפיתי בשוקולד מומס.. העוגה פשוט שתתה את זה. כשחתכנו היה ממש כמו סופלה!! פשוט מעדן !

ליאור

07/08/2017

עוגה מעולה!! מתאים לחתוך באמצע ולמלא בקצפת? מתלבטת…

ענבל

30/07/2017

העוגה יצאה מאוד טעימה בעיניי היה לנו קשה להפסיק לאכול ממנה!!
ממליצה בחום!!!

בתחן

28/07/2017

עוגה מעולה ! הכנתי אותה לשבת ויצאה טוב ממש…

אסנת

25/06/2017

היה לי בבית קקאו ולא היה לי שוקולד וגם לא התחשק לי להוציא את המיקסר חיפשתי עוגה בסגנון הזה
העוגה יצאה לי מקסים
לא חשבתי שאפשר להכין עוגה בצורה כזו בלי שהיא תצא יבשה
ה160מעלות למשך 40 דקות כנראה גורם לזה להיות כך
כשראיתי איך העוגה מימיית לפני האפיה חששתי אך יצא בסוף נפלא טעים עסיסי (ולא הכנתי את הגנאש!
תודה רבה!

foodisgood

18/06/2017

היי עדה, כן, העוגה תצא טעימה גם ללא הגנאש שוקולד.

עדה

19/05/2017

האם העוגה תצא טעימה ללא הגנאש?

ענתי

30/03/2017

לפי איזה כוס מידה? העוגה ניראת מעולה

foodisgood

19/02/2017

היי לילי,
להכנת העוגה בתבנית 24 אין צורך להכפיל כמויות.
שימי לב שיש צורך בתבנית גבוהה ואולי בזמן אפייה ארוך יותר.

לילי

18/02/2017

ערב טוב,
שאלה?
אני מעוניינת להכין את העוגה בקוטר 24 גובה 10 ס”מ. יש צורך להגדיל כמויות?

foodisgood

23/01/2017

היי אירה, להכנת עוגת שוקולד חלבית:
2 כוסות חלב במקום מים.
שמנת מתוקה במקום שמנת צמחית.
זה הכל, בהצלחה 🙂

אירה

17/01/2017

שלום, אני רוצה להכין את העוגה רק בגרסה החלבית שלה. מה משתנה מתוך המרכיבים?
תודה רבה

נעמה

16/12/2016

הכנתי לשבת ומאוד נהניתי מהתוצאה תודה

foodisgood

11/12/2016

היי טוהר, מצרפת לך מתכון > עוגת מייפל מהירה, המירי את היוגורט בכוס מיץ תפוזים ותקבלי עוגה פרווה מעולה 🙂

טוהר

11/12/2016

רוצה מתכון לעוגת מייפל פרווה אבל שתהיה קלה כמו העוגת שוקולד הזאת

כנרת

20/10/2016

לא לוותר על הסודה לשתיה. נראה שהיא עושה את כל העבודה בעוגה הנהדרת הזאת שהומלצה לי ע”י ביתי היקרה..

לענבל מילוא

22/09/2016

גם אצלנו הילדים היו קוראים לה עוגה כושית.
הסברתי להם שזה מעט מעליב, בהתחלה היה להם קשה להתרגל למשהו חדש אבל בסוף קיבלו את ההסבר והיום היא נקראת עוגת שוקולד של אמא, הרווחתי 🙂

לירז

18/09/2016

מה הכוונה שמנת צמחית ?

ענבל מילוא

03/09/2016

זה בדיוק כמו שאנחנו מכינים בבית בכל סוף שבוע
אצלנו קוראים לה עוגה כושית 🙂

חנה ויינשטוק

02/09/2016

עוגה טעימה מאוד ופשוטה וקלה להכנה. מומלץ מאוד!

נטע

19/08/2016

היי,
כשרשום 1 אבקת אפיה הכוונה לכפית או שקית?

טלי

10/08/2016

אפשר להשתמש במתכון הזה לקאפקייקס?

דרומית

07/08/2016

לא התעצלתי ונכנסתי לאתר שנית לכתוב שזו עוגה טעימה ברמות על

שירה

11/05/2016

יצא לי ממש טעים עשיתי את העוגה על פי כל ההוראות ושהגעתי לציפוי ראיתי ששכחתי לקנות שוקולד אז מה עשיתי הכנתי ציפוי מעולה מ3 כפות שטוחות של קקאו 3 כפות גדושות של סוכר 5 כפות מים ו4 כפות שמן אז לכל מי שנתקע זהו פתרון טוב גם יוצא מעולה!!!!

הודיה

09/05/2016

פשוט מושלם! כמעט שהתייאשתי מלמצוא את המתכון לעוגה רטובה מוצלחת שאישי היקר יאהב ואמרתי שזה המתכון האחרון שאני מנסה…ויצאא שלמותתתת

יעל

07/01/2016

שאלה- במה ניתן להחליף את הסודה לשתיה? והאם ניתן להוסיף את הגנאש יום למחרת (אין לי שמנת כרגע)?

רבקה

02/10/2015

פשוט וקל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00