FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


מתכון לעוגת שוקולד פרווה רטובה ומושחתת

על ידי ציפי ששון  ,

עוגת שוקולד פרווה לא חייבת להיות יבשה, עם המתכון הבא לעוגת שוקולד פרווה תצא לכם עוגה אוורירית, רטובה ומושחתת שלא ירגישו בהבדל.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

2.5 כוסות קמח

1.5 כוס סוכר

2/3 כוס קקאו לא ממותק

חצי כוס שוקולית

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

2 סוכר וניל

3 ביצים טרופות

1 כוס שמן

2 כוסות מים

כפית תמצית וניל (לא חובה)

לגנאש פרווה

2 שוקולד מריר פרווה

1 שמנת צמחית

הוראות הכנה

בקערה ראשונה נערבב את החומרים היבשים ( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)

בקערה שנייה נטרוף את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)

נשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח נעלם ולא יותר.

ניצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ונאפה בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.

כשהעוגה מוכנה נכין את הגנאש ע"י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ושבירת השוקולד לקוביות לתוך השמנת, נערבב היטב עד לבלילה חלקה וללא גושים.

ניצוק את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, נעטר בקוקוס ובוטנים חצויים ונניח להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר.

כבר יצא לכם להכיר את ציפי ששון? >> מהרו להכנס לחוברת המתכונים המעולה שלה

אנחנו כל-כך אוהבים שוקולד, ואם זו עוגת שוקולד - מה טוב! אז למה שנסתפק רק בעוגה אחת? אלו המתכונים הכי טובים שיש:

ואם אתם אוהבים שוקולד כמונו, בטוח תאהבו את העמוד הבא עם 27 מתכונים לעוגות שוקולד מכל הסוגים >> עוגת שוקולד - כל המתכונים הכי טובים שיש!

43 דירוגים וחוות דעת

יאאאפ

יאמווששששש
טעים מאדדדדד

הילה קריכלי

חייבת פשוט לרשום, המתכון הזה מ-ו-ש-ל-ם!!
אני היום הכנתי אותו בפעם הלא יודעת כמה שלי, והוא יוצא כל פעם מחדש מושלם!
כזאת רכה ועסיסית,פשוטה כל כך להכנה ועם מרכיבים שתמיד יש בבית!
אתן חייבות להכין את העוגה הזאת
הוא מתאימה להכל, ימי הולדת, זילוף ובנוסף היא תאימה בטירוףףףףףףףף
תודה רבה על מתכון מדהים ❤❤

דנה

שאלה – אפשר להכין את העוגה בתבנית אלומיניום גדולה (בצורת מלבן)?

אתי

עוגה מעולה תמיד יוצאת טעים

גילה

הכנתי וחזרתי כדי לספר. עוגה מצויינת. רכה ועסיסית. הוספתי מעט רום לחלק הנוזלי וזה היה בעיניי טעים. השתמשתי בתבנית סיליקון מעוצבת וזו הייתה טעות כי העוגה כל כך רכה שהיא התפרקה כשהוצאתי אותה. בכל זאת, הצלחתי למזער נזקים וללמוד שלפעם הבאה(ובהחלט תהיה פעם הבאה של המתכון, בע"ה) אכין בתבנית שלא מצריכה להוציא אותה. ממליצה על המתכון בחום. ממש עוגה מוצלחת! שבת שלום 🙂

אתי מ

מתכון מושלם
אין מקום לטעויות איתו
קל ופשוט להכנה
טעים בטירוף
חוסלה די מהר ולא רק על ידי הילדים

אפרת

האם המתכון מתאים גם לקאפקייס?
מתאים להקפאה?

נחמי

טעים מאוד..תודה רבה!!ולשירה תודה על השיתוף לגבי הציפוי האלטרנטיבי במקום שמנת,עשיתי כמו שכתבת יצא לי טעים אש!

מוניקה

יש אפשרות לשים קקאו במקום השוקולית?

אתי

אני מכינה את העוגה קבוע ותמיד היא יוצאת טעימה.
השבוע לא היה לי קמח רגיל אז הכנתי עם קמת תופח ובלי אבקת אפייה והיא יצא הרבה יותר אורירית וגבוהה ולא נשאר פרור.
טיפ שני- לאפות זמן קצר יחסית עד שהיא רכה מבפנים אך לא נוזלית.

אילנה

היי, אחרי 50 דקות העוגה עדיין לא מוכנה באמצע ודלילה, טעות בהכנה או שוני בתנורים?

שני

אחת העוגות הנדירות!!!!! וואו פשוט וואו! הבאתי למשפחה…חיסלו באותו היום…

רויטל עטיה

תודה 🙂 ביקשו ממני מתכון )))

קלייר

אבקת אפיה- ?כפית אחת או שקית אחת?

דב

את העוגה הכושית שלי אני מכינה בדיוק כך אבל יש לי שדרוג מדהים אני מוסיפה כפית מיונז לבלילת העוגה המיונז מספק לעוגה רכות מיוחדת

אפרת

במה ניתן להחליף את השוקולית?

איילונת

הכנתי ממש לפי ההוראות המדויקות! רק הפחתתי בקמח ל2 כוסות בלבד.
העיסה מאוד דלילה וכנראה באמת זה מה שגורם לה להיות רכה!
חייבת לציין שאחרי האפייה כשהיא עדיין חמה ציפיתי בשוקולד מומס.. העוגה פשוט שתתה את זה. כשחתכנו היה ממש כמו סופלה!! פשוט מעדן !

ליאור

עוגה מעולה!! מתאים לחתוך באמצע ולמלא בקצפת? מתלבטת…

ענבל

העוגה יצאה מאוד טעימה בעיניי היה לנו קשה להפסיק לאכול ממנה!!
ממליצה בחום!!!

בתחן

עוגה מעולה ! הכנתי אותה לשבת ויצאה טוב ממש…

אסנת

היה לי בבית קקאו ולא היה לי שוקולד וגם לא התחשק לי להוציא את המיקסר חיפשתי עוגה בסגנון הזה
העוגה יצאה לי מקסים
לא חשבתי שאפשר להכין עוגה בצורה כזו בלי שהיא תצא יבשה
ה160מעלות למשך 40 דקות כנראה גורם לזה להיות כך
כשראיתי איך העוגה מימיית לפני האפיה חששתי אך יצא בסוף נפלא טעים עסיסי (ולא הכנתי את הגנאש!
תודה רבה!

היי עדה, כן, העוגה תצא טעימה גם ללא הגנאש שוקולד.

עדה

האם העוגה תצא טעימה ללא הגנאש?

ענתי

לפי איזה כוס מידה? העוגה ניראת מעולה

היי לילי,
להכנת העוגה בתבנית 24 אין צורך להכפיל כמויות.
שימי לב שיש צורך בתבנית גבוהה ואולי בזמן אפייה ארוך יותר.

לילי

ערב טוב,
שאלה?
אני מעוניינת להכין את העוגה בקוטר 24 גובה 10 ס"מ. יש צורך להגדיל כמויות?

היי אירה, להכנת עוגת שוקולד חלבית:
2 כוסות חלב במקום מים.
שמנת מתוקה במקום שמנת צמחית.
זה הכל, בהצלחה 🙂

אירה

שלום, אני רוצה להכין את העוגה רק בגרסה החלבית שלה. מה משתנה מתוך המרכיבים?
תודה רבה

נעמה

הכנתי לשבת ומאוד נהניתי מהתוצאה תודה

היי טוהר, מצרפת לך מתכון > עוגת מייפל מהירה, המירי את היוגורט בכוס מיץ תפוזים ותקבלי עוגה פרווה מעולה 🙂

טוהר

רוצה מתכון לעוגת מייפל פרווה אבל שתהיה קלה כמו העוגת שוקולד הזאת

כנרת

לא לוותר על הסודה לשתיה. נראה שהיא עושה את כל העבודה בעוגה הנהדרת הזאת שהומלצה לי ע"י ביתי היקרה..

לענבל מילוא

גם אצלנו הילדים היו קוראים לה עוגה כושית.
הסברתי להם שזה מעט מעליב, בהתחלה היה להם קשה להתרגל למשהו חדש אבל בסוף קיבלו את ההסבר והיום היא נקראת עוגת שוקולד של אמא, הרווחתי 🙂

לירז

מה הכוונה שמנת צמחית ?

ענבל מילוא

זה בדיוק כמו שאנחנו מכינים בבית בכל סוף שבוע
אצלנו קוראים לה עוגה כושית 🙂

חנה ויינשטוק

עוגה טעימה מאוד ופשוטה וקלה להכנה. מומלץ מאוד!

נטע

היי,
כשרשום 1 אבקת אפיה הכוונה לכפית או שקית?

טלי

אפשר להשתמש במתכון הזה לקאפקייקס?

דרומית

לא התעצלתי ונכנסתי לאתר שנית לכתוב שזו עוגה טעימה ברמות על

שירה

יצא לי ממש טעים עשיתי את העוגה על פי כל ההוראות ושהגעתי לציפוי ראיתי ששכחתי לקנות שוקולד אז מה עשיתי הכנתי ציפוי מעולה מ3 כפות שטוחות של קקאו 3 כפות גדושות של סוכר 5 כפות מים ו4 כפות שמן אז לכל מי שנתקע זהו פתרון טוב גם יוצא מעולה!!!!

הודיה

פשוט מושלם! כמעט שהתייאשתי מלמצוא את המתכון לעוגה רטובה מוצלחת שאישי היקר יאהב ואמרתי שזה המתכון האחרון שאני מנסה…ויצאא שלמותתתת

יעל

שאלה- במה ניתן להחליף את הסודה לשתיה? והאם ניתן להוסיף את הגנאש יום למחרת (אין לי שמנת כרגע)?

רבקה

פשוט וקל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.