FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שמרים שוקולד משגעת

בין אם אתם אופים מתחילים או עם ניסיון רב – המתכון הזה לעוגת שמרים שוקולד הוא האחד והיחיד. עוגת שמרים שוקולד שנשארת טרייה למשך זמן, בצק אוורירי ונהדר. המתכון כולל תמונות של כל שלבי ההכנה בדרך להצלחה בטוחה לקבל צמת שוקולד בתבנית אינגליש קייק או עוגת שמרים עגולה. עקבו אחר המתכון.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: אינגליש קייק גדולה או עגולה עם חור

מצרכים:

לבצק שמרים

  • 550 גרם קמח מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר
  • 120 גרם חמאה / מחמאה לבצק פרווה
  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל חלב / מים לבצק שמרים פרווה

למלית שוקולד

  • 100 שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב (או מריר לעוגה פרווה)
  • 150 גרם חמאה קרה או מחמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 1 ביצה
    *טיפ: ניתן למלא את העוגה גם בממרח שוקולד נוטלה או שוקולד פרווה

לסירופ מתוק

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית לימון

הוראות הכנה:

הכנת הבצק

  • בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.
  • ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.
  • עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 4 שעות (שימו לב – ניתן לקרר למשך לילה שלם).
  • מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווים ומרדדים ל-2 אליפסות גדולות ודקות.

הכנת מילוי שוקולד

  1. בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).
  2. מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.
  3. מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.

קיפול הבצק לעוגה

  1. מהבצק יתקבלו 2 כדורי בצק ולכן את סדר הפעולות נעשה פעמיים, פעם אחת עם כל כדור בצק.
  2. פותחים את הבצק על משטח העבודה לצורה של אליפסה גדולה ודקה.
  3. על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורך.
  5. כעת, מהדקים צד אחד של 2 הקצוות יחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.
  6. מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה – 2 עוגות ב-2 תבניות אינגליש קייק או עוגה אחת ליד השנייה בתבנית עגולה אחת.
  7. מכסים את העוגה שבתבנית במגבת נקייה ומתפיחים לעוד 40 דקות.
  8. אופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.
  9. לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס – מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
  10. כשהעוגה מוכנה, מורחים סירופ סוכר בנדיבות.

איך מכינים צמת שמרים שוקולד?

דילוג לתוכן