FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת שמרים שוקולד משגעת

בין אם אתם אופים מתחילים או עם ניסיון רב – המתכון הזה לעוגת שמרים הוא האחד והיחיד. עוגת שמרים שוקולד שנשארת טרייה למשך זמן, בצק אוורירי ונהדר. המתכון כולל תמונות של כל שלבי ההכנה בדרך להצלחה בטוחה לקבל צמת שוקולד בתבנית אינגליש קייק או עוגת שמרים עגולה. עקבו אחר המתכון.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית: אינגליש קייק גדולה או עגולה עם חור

מצרכים:

לבצק שמרים

  • 550 גרם קמח מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר
  • 120 גרם חמאה / מחמאה לבצק פרווה
  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל חלב / מים לבצק שמרים פרווה

למלית שוקולד

  • 100 שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב (או מריר לעוגה פרווה)
  • 150 גרם חמאה קרה או מחמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 1 ביצה
    *טיפ: ניתן למלא את העוגה גם בממרח שוקולד נוטלה או שוקולד פרווה

לסירופ מתוק

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית לימון

הוראות הכנה:

הכנת הבצק

  • בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי הסדר הבא: חלב (או מים), שמרים, קמח, ביצים וסוכר.
  • ממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים חמאה, לשים עוד 2-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק גדול.
  • עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 4 שעות (שימו לב – ניתן לקרר למשך לילה שלם).
  • מוציאים את הבצק מקירור, מחלקים ל-ל2 חלקים שווים ומרדדים ל-2 אליפסות גדולות ודקות.

הכנת מילוי שוקולד

  1. בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים חמאה ושוקולד (חתוך לקוביות).
  2. מחממים כדקה במיקרוגל, מוציאים, מערבבים היטב ומכניסים לחצי דקה נוספת. ממשיכים כך (חימום וערבוב) עד שמתקבל מרקם של משחה.
  3. מוסיפים לקערת השוקולד קקאו וביצה וטורפים היטב, עד שהביצה נטמעת לחלוטין במילוי השוקולד.

קיפול הבצק לעוגה

  1. מהבצק יתקבלו 2 כדורי בצק ולכן את סדר הפעולות נעשה פעמיים, פעם אחת עם כל כדור בצק.
  2. פותחים את הבצק על משטח העבודה לצורה של אליפסה גדולה ודקה.
  3. על גבי הבצק מורחים שכבה נדיבה של מילוי שוקולד.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוחה ובעזרת סכין חדה חוצים במרכז לאורך.
  5. כעת, מהדקים צד אחד של 2 הקצוות יחד, קולעים את 2 החלקים לצורת צמה ואת הסוף מהדקים גם כן.
  6. מעבירים את 2 העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפייה – 2 עוגות ב-2 תבניות אינגליש קייק או עוגה אחת ליד השנייה בתבנית עגולה אחת.
  7. מכסים את העוגה שבתבנית במגבת נקייה ומתפיחים לעוד 40 דקות.
  8. אופים בתנור חם על 180 כ-40 דקות.
  9. לאחר חצי שעה של אפייה ניתן להכין סירופ סוכר: בסיר או קלחת, על להבה בינונית ממיסים את הסוכר במים, כשנמס – מוסיפים לימון ומחממים עוד דקה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
  10. כשהעוגה מוכנה, מורחים סירופ סוכר בנדיבות.

איך מכינים צמת שמרים שוקולד?

🆕 הכי חדשים
top-21-gluten-free-desserts
קינוחים ללא גלוטן • 21 המתכונים הכי שווים 🍰😋
5-new-week-healthy-recipes
5 מתכונים בריאים ומשביעים לשבוע חדש!
always-good-recipes-for-shabbat
5 מתכונים קלים לשבת שתמיד עושים את העבודה
🔥 הכי פופולרי היום
5-new-week-healthy-recipes
5 מתכונים בריאים ומשביעים לשבוע חדש!
always-good-recipes-for-shabbat
5 מתכונים קלים לשבת שתמיד עושים את העבודה
pan-zucchini-pie
4 פשטידות בריאות לשבוע חדש
best-kids-mains
מתכונים לילדים • 14 עיקריות קלות להכנה שילדים אוהבים!
savoury-oat-pancakes
פיתות שיבולת שועל זריזות על המחבת
top-21-gluten-free-desserts
קינוחים ללא גלוטן • 21 המתכונים הכי שווים 🍰😋
energy-bar-recipes
20+ חטיפי אנרגיה ובריאות שימלאו כל חשק למתוק
Cheese rolls
לחמניות גבינה מהירות וממכרות
new-week-cheese-desserts
4 קינוחי גבינה שווים לשבוע חדש
SALMON poke bowl
מדריך: פוקי בול • איך להכין את הקערה המושלמת בבית
דילוג לתוכן