FoodisGood

עוגת מוס שוקולד מקצועית מ-5 מרכיבים בלבד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
אם אפייה זה לא הצד החזק שלכם, הרי לכם מתכון מעולה שגם מתחילים יכולים להכין בכיף! עוגת מוס שוקולד אמנם נשמעת מסובכת אבל עם המתכון הזה ההצלחה בטוחה. בלי מרכיבים מיוחדים ובלי הרבה צעדים, יאללה מתחילים!

מתכון לעוגת מוס שוקולד קלה

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה קפיצית בקוטר 22 ס"מ

מצרכים:

  • 200 גרם עוגיות שוקולד (אוראו או כל עוגיית שוקולד אחרת, אפשר אפילו פתי בר)
  • 60 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  1. משמנים קלות את התבנית במעט חמאה ומניחים בצד.
  2. במעבד המזון מעבדים עוגיות שוקולד למרקם לפירורי עדין.
  3. ממיסים חמאה במיקרוגל ושופכים על העוגיות שבמעבד המזון, מערבבים שוב לקבלת תערובת במרקם של לחול רטוב.
  4. יוצקים את העוגיות לתבנית ומהדקים בעדינות כלפי מטה ליצירת שכבה אחידה. מעבירים למקרר.
  5. מניחים את קוביות השוקולד המריר והחלב בקערה גדולה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים וממשיכים לעוד 30 שניות. ממשיכים כך עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מניחים על השיש לכמה דקות להתקרר מעט.
  6. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את השמנת לתוך השוקולד המומס עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. יוצקים על תחתית העוגיות שבתבנית ומחזירים במקרר להתייצבות, לעוגה ייקח לפחות 5 שעות להתייצב, עדיף לילה שלם במקרר.

עוד עוגות שוקולד קלות ומומלצות:

  1. עוגת שוקולד בחושה
  2. עוגת שוקולד פרווה
  3. בראוניז מ-5 מצרכים

טיפים ושדרוגים לעוגה

אם אין מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות בעזרת שקית זיפר סגורה היטב ותחתית כוס (או 2 אגרופים חזקים).

את מוס השוקולד מכינים בעזרת שילוב של שוקולד ושמנת, השילוב המושלם הוא חצי שוקולד חלב וחצי שוקולד מריר, אם אין שני סוגים מומלץ להשתמש בשוקולד מריר בלבד.

הקצפת השמנת היא השלב הקריטי ביותר בהכנת העוגה, כדי לבדוק שהקצפת מוכנה אפשר להטות מעט את הקערה הצידה – אם הקצפת לא זזה ממקומה, היא מוכנה.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.